Moravské Beroun sakinleri referandumda yel değirmenlerini reddetti. Ama temsilciler karar verecek

EnguLizyoN

New member
resimli resim
| fotoğraf: Radek Latislav, 5plus2.cz





Moravya Beroun belediye başkanı Jan Hicz (Beroun United) en yakın günün 26 Temmuz olduğunu söyledi.


Bölge sakinleri, Moravsk Beroun'un kendi arazilerinde dahili enerji santralleri inşa edilmesini engellemesiyle aynı fikirde olup olmadıkları sorusuna oy verdi. Kentte 2289 seçmen bulunuyor ve 897 kişiye oy pusulası dağıtılıyor, yani seçmenlerin kabaca yüzde 39'u. Teslim edilen 893 takım elbise vardı.


Mahalle sakinlerinden 495'i evin yapılmasına karşı çıktı, 379'u ise karşı görüşteydi. Geçerli oyların en az yüzde 35'inin alınması durumunda referandum geçerlidir.


Yeterince öküz ortaya çıkmadı



Temsilcilerin yarısından fazlasının ve tüm geçerli oyların en az yüzde 25'inin lehte oy kullanması durumunda referandumun sonucu temsilciler için dikkate alınır. Oy verme kabininde seçmenlerin yüzde 21,6'sı iç enerji santrallerine karşı konuştu.


Referanduma oy veren seçmenlerin yarısı kapalı park inşaatında kentin işbirliğine karşı çıktı. Bu sonuçlara saygı duyuyorum. Konseyde yatırımcılarla müzakerelerin bir sonraki adımını tartışacağız. Oyumu veriyorum, vizyonlarını açıkladıkları için teşekkür ederim, diyen Hicz, referandum sonuçlarına ilişkin yorum yaptı.


Moravskho Beroun yakınlarındaki Vtrnky'nin Olomouc Başpiskoposluğu ve Micronix Grup şirketinden oluşan bir konsorsiyum tarafından inşa edilmesi planlanıyor. Şehir, kapalı parkın işletilmesinden yılda on milyon kron toplayabildi ve yatırımcı, bölge sakinlerine uygun elektrik fiyatları teklif etti. Moravyalı Beroun'daki insanlar, iç enerji santrallerinin inşası konusunda karşıt görüşlere sahip.


Yerel halk için makul elektronik fiyatı



Olomouc Başpiskoposluğu, Moravskho Beroun yakınındaki projeye arazi yatırımı yapmak istiyor ve Micronix Group şirketi bu teknolojiyi sağlayabilir. On dahili enerji santrali, yukarıdaki yerel sti'nin kadastrosunda ve yedi tanesi Moravska Beroun yakınında Dtichov nad Bystic yönünde bulunmalıdır. Ağlar 230 metre örtülü ve 81 metre uzunluğunda kanatlı olarak projelendirilmiştir. Bir dahili enerji santralinin çıkışı 6,2 ila 7,2 MW arasında olmalıdır.


Halka açık bir sunum sırasında yatırımcı, Moravskho Beroun yakınlarında 17 dahili enerji santralinin inşa edilmesi durumunda şehrin ve şehrin 25 yıl boyunca toplam 651 milyon kron tazminat alacağını açıkladı. Bu satıra, yerel sakinler için indirimli elektrik fiyatının yanı sıra, yılda on milyon kronu karşılaması gereken şehir ödemesi de dahildir.


Nzkho Jesenek eteklerindeki tepeler, uygun koşulları nedeniyle uzun süredir santralin iç mekanıyla ilgilenen yatırımcıların görüş alanında bulunuyor. Hranin Petrovice ve Jvov belediyeleri arasında iki dahili enerji santrali faaliyet göstermektedir. Lipina'nın yakınında dokuz yüz yılı kapsayan kapalı bir park bulunmaktadır. Yatırımcı Jvov'da toplam gücü on megawatt olan beş tesis inşa ediyor.