Mühimmat patlaması ihmal olarak araştırılıyor, Libavá'da eğitim sürüyor

EnguLizyoN

New member
Pazartesi günü saat 11'den kısa bir süre sonra Libavá askeri eğitim alanında belirsiz bir mühimmat patlaması meydana geldi. Çek Cumhuriyeti Ordusu Genelkurmay Sözcüsü Magdalena Dvořáková, Pazartesi günü saat 4:30'dan önce iDNES.cz'ye yaptığı açıklamada, “Bu olay, piroteknikçilerin planlanan eğitimi sırasında Čermná patlama çukuru bölgesinde meydana geldi” dedi. öğleden sonra.

“Askeri polis, Libavá askeri bölgesinde bir askerin öldüğü ve sekiz kişinin yaralandığı mühimmat patlamasını ihmal nedeniyle adam öldürme ve ihmal nedeniyle bedensel zarar verme şüphesiyle araştırıyor. Bilinmeyen bir faile karşı dava açılıyor. Suçun açıklığa kavuşturulması için gerekli bilgi ve belgeleri sağlıyor,” diye açıkladı sözcüsü Kateřina Mlýnková.

“Patlayan şey Askeri Polisin incelemesine konu oldu. Bilginin ne zaman onaylanıp iletişime hazır olacağı onlara bağlı olacaktır. Birkaç gün, belki haftalar sürecek. Askeri Polisin olayla ilgili soruşturması tamamlanıncaya kadar patlamaya neyin sebep olduğunu belirtmeyeceğiz” dedi Dvořáková.

Dün talihsiz olayın yaşandığı Libavá Askeri Eğitim Bölgesi'ndeki Černmá patlama ocağının etrafındaki alan şu anda kapalı ve güvenlik altında. Sözcü, “Ancak Libavá eğitim alanının geri kalanında eğitim devam ediyor” diye ekledi.

Yaralılar Olomouc Üniversitesi Hastanesi ve Olomouc Askeri Hastanesi'ndeki hastanelere kaldırıldı. Şarapnel parçalarıyla yaralandılar. Hiçbiri tehlikede değil.

FNO sözcüsü Adam Fritscher, “İki hasta hala Olomouc Üniversitesi Hastanesi'nin (FNO) Travmatoloji Kliniğinde stabil durumda ve tehlike altında değil” dedi.

Savunma Bakanı Jana Černochová'ya göre trajedi, askerlerin mühimmatını atması sırasında meydana geldi. Etkilenenlerin tamamı Çek vatandaşları ve Mühimmat Güvenlik Merkezi Týniště nad Orlicí üyeleriydi.

Yaralılar arasında 7 asker ve 1 sivil çalışan da bulunuyor. FNO'da iki kişi orta dereceli yaralanmalarla hayatını kaybetti, üç asker askeri hastanede kaldı, üç asker Pazartesi günü ayakta tedavi gördükten sonra evde bakıma bırakıldı. Genelkurmay sözcüsü, “Maalesef bir asker olay yerinde hayatını kaybetti” dedi.

“Orta dereceli yaralı iki hastayı uçakla bize ulaştırdık. Olomouc Üniversite Hastanesi sözcüsü dün iDNES.cz'ye şunları ekledi: “Diğer yaralılar başka bir yere nakledildi.”

Savunma Bakanı Jana Černochová da yaralılardan bazılarını ziyaret etti.

“Bir kez daha merhum askerin ailesine en derin başsağlığı dileklerimi iletmek isterim. Savunma Bakanlığı olarak mümkün olan maksimum yardım ve desteği sağlamaya hazırız. Tüm itfaiyecilere, doktorlara, askeri polise ve diğerlerine bağlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye ekledi.