Novák karar verebilirdi ama üst direğe çarptı: Geçmeliydim, sakin olurdu

EnguLizyoN

New member
Hradec kalecisi Zadražil'in önünde tek başına, tam bacaklarının arasını hedef aldı ancak top direğe çarptı. Hırslı Hanáci evinde sadece 0:0 berabere kaldı, ancak Liberec'te olduğu gibi performansları beklentilerin altında kaldı.

Yıllar sonra defansın sol tarafında nasıl oynadın?
İki gün önceden öğrendim, o yüzden hazırlandım, yeni bir şey yok. Kariyerim boyunca sol tarafta oynadım ve bunu antrenmanlarda denemem gerekiyordu. Koç bana bunun temel bir şey olup olmadığını sordu, tüm kadroyu değiştirmek istemedik, ben de ona sorun olmadığını, hiçbir sorunum olmadığını söyledim.

Ve genç bir kadın gibi ileri atıldın. Koç Jílek'e göre sen en tehlikeli sigmaydın.
Aradaki fark benim daha çok saldırmamdı. Fırsatlar yakaladım, keyif aldım. Savunmanın arkasına koşuyorsunuz, kırmaya çalışıyorsunuz, gol atıyorsunuz. Bir stoper olarak topa daha çok hakimim ve takım arkadaşlarımın gol atmasını sağlayacak bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Artık kendim gol atmak istiyordum. Sopanın beni iki santimetre ıskaladığını hissettim… Onu Julis'in boş kalesine sokabilirdim. Daha iyi bir karar vermeliydim.

Ofsayttan korkmadınız mı?
Hayır, ona dikkat ediyordum. Daha sonra Juld'a el salladı, bunu hakemle tartıştım. Ofsayt olamayacağımı biliyordum, saha önümdeydi ve defansın orada olduğunu gördüm. Ama dediğim gibi farklı değerlendirmeliydim. Barışı korumak için oynamamalıydım.

Soldan, Hradec Králové'den kaleci Adam Zadražil ve Olomouc'tan Ebrima Singhateh.

Ancak keman kaleci Zadražil'e tam olarak çarptı.
Bacakların arasına nişan almaya çalıştım çünkü bana doğru adım attı ve hiç yer yoktu, şaşırdım. Balonu işleyeceğimi, zamanım olacağını, nerede olduğuna bakacağımı düşündüm ama o benden iki metre uzaktaydı ve işte o zaman şunu fark ettim: Eh, onu Juld'a vermeliydim!

Balon kapıdan ters yönde döndü, gözlerinle mi ittin?
Sadece gözlerimle değil, tüm vücudumla onu ittim. Ama şans da yoktu. Julda zaten başaramazdı, ofsayttaydı.

Ancak fırsatınız benzersizdi.
İlk yarı kesinlikle ikinci yarıdan daha iyiydi, öyle oynamadık, sadece uzun toplar ve kavgalar vardı. Balonları bile tutamadık, kavgaları kaybediyorduk. Sol kanatta pek oynamadık, bizi iyi kapattılar, yerim yoktu. Daha çok sağ kanatta oynandı.

Ve sonunda Hradec Králové'den Vašulín karar verebildi.
İlk yarıda pozisyon yaratacak taşlarımız yoktu. Ne yazık ki bunu yapamadık. Ancak ikinci yarıyı yönetemedik. İyi değildi, oynamaktan korkmamak için bundan ders almalıyız. Bana ara yokmuş gibi geldi, toplara tekme atmaya devam ettik. Bir ara ara ihtiyacımız var. Hata yapmaktan korkmamalıyız. En iyi takımları yaratan fark budur; hata yapmaktan korkmazlar ve yaptıklarında hata hemen olur. Ama asıl önemli olan sahaya çıkmaktan korkmamaktır.

Hradec Králové takımından Michael Leibl, Olomouc'a karşı oynanan maçta topa vuruyor.

Kaleci Tadeáš Stoppen bundan korkmuyordu; devre arasında sakatlanan Macík'in yerini güvenilir bir şekilde aldı.
Tada bunu iyi karşıladı. Ayrıca yerde bir penetrasyon pasosu yaptı. Umarım Máca'da ciddi bir durum yoktur (maç öncesi ısınma sırasında meydana gelen bir çarpışmanın ardından beyin sarsıntısı şüphesiyle hastaneye gitti, yazarın notu). Tam da böyle oynayacağımızı hayal ediyorum; kaleciden sahaya kadar bir şeyler buluruz. Biz kavgaya gitmek yerine, meseleleri çözmeye çalışması gereken bir takımız. Mücadele eden bir takım değiliz, topla oynamak istiyoruz ama bir şeyler eksik ve ben onun ne olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Daha iyi hareket mi? Baharın başlangıcında takım açısından biraz özensiz görünüyorsunuz.
Liberec'te oynamadım ama gördüm. Biz de kabinde oturup bunun hakkında konuşuyorduk. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ama bizim için önemli olan sıfırın arkada tutulması, her zaman belirleyici olan budur. Umarım bir sonraki maç yine geride sıfır olur ve hücumda bir şeyler buluruz.

Peki ya elin?
İyi. Genel antrenmanda ilk tura hazır olmaya dikkat ettim ama sonra masum bir kavga çıktı ve ertesi gün orda kırık olduğunu öğrendim. Haplarla oynuyordum, buna kanamam. Dirseğimin üzerine düştüm.

Hala uzun arabaları unutmanız mı gerekiyor?
Rakipler öyle düşünmesin diye gitmiyorlar demeyeceğim. Bir sonraki maça gideceklerini umuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Kazanamadığımız için üzgünüm. Bu baharın ikinci kaybı.