Ocak ayında %5,2 ile güçlü fabrika üretimi büyümesi

PiKe

New member
Ocak ayında %5,2 ile güçlü fabrika üretimi büyümesi

YENİ DELHİ: Enerji, madencilik, sermaye malları, altyapı sektörlerindeki güçlü performans ve imalat sektöründeki artan güç sayesinde endüstriyel üretim artışı Ocak ayında sağlıklı kaldı.
tarafından yayınlanan veriler Ulusal İstatistik Bürosu (NSO) Cuma günü Sanayi Üretim Endeksi’ni (UİP) gösterdi. gül Aralık ayında yukarı yönlü revize edilen %4,7’ye kıyasla Ocak ayında yıllık %5,2 ve Ocak 2022’de kaydedilen %2’nin üzerinde. Nisan’dan Ocak’a UYP büyümesi, bir önceki yılın aynı dönemindeki %13,7’ye kıyasla %5,4 oldu.
Endeksin büyük bölümünü oluşturan imalat sektörü, Ocak 2022’deki %1,9’luk büyümesine kıyasla yıllık %3,7 büyüdü. Elektrik sektörü, aynı dönemde %0,9 genişleyen Ocak’a kıyasla Ocak’ta %12,7 büyüdü. ay bir yıl önce. Madencilik sektörü, Ocak 2022’deki %3’lük büyümesine kıyasla ay boyunca %8,8 arttı.
Sanayi faaliyetinin temel göstergesi olan sermaye malları sektörü, Ocak 2022’deki %1,8’e kıyasla Ocak’ta %11 büyürken, altyapı ve inşaat malzemeleri sektörleri, Ocak 2022’deki %5,9’luk büyümeye kıyasla %8,1 arttı. dönem.
“Şaşırtıcı bir şekilde, imalat üretimi Aralık ayındaki %2,7’den yıllık bazda %3,7 arttı. Barclays bir araştırma notunda, bunun kısmen düşük tabandan kaynaklandığına inanıyoruz, ancak aynı zamanda Çin’in yeniden açılma haberleri ışığında talepte beklenen iyileşmeden de kaynaklanabilir” dedi.
“Veriler, Hindistan’daki üretimin Asya’daki diğer yerlerden daha güçlü olduğunu gösteriyor. PMI gerçekler. Teknik bir gerileme sırasında bile bilgisayar ve elektronik üretimindeki artışı gösteren ayrıntılar daha da göze çarpıyordu.”
Beklenen küresel yavaşlamanın ülkenin imalat sektörü üzerinde baskı oluşturması bekleniyor, ancak güçlü iç talebin genel büyümeyi tutması ve desteklemesi bekleniyor.
IIP verileri, isteğe bağlı tüketici sektörünün Ocak 2022’deki %4,4’lük düşüşe kıyasla Ocak’ta %7,5 daraldığını gösterdi. Dayanıksız tüketim malları, Ocak 2022’deki %3,1’lik büyümeye kıyasla, aya göre %6,2’lik güçlü bir artış kaydetti.
“Coal India üretimi, demiryolu taşımacılığı, liman taşımacılığı, elektrik üretimi gibi mevcut bazı yüksek frekanslı göstergeler, Ocak ayına kıyasla Şubat 2023’te yıllık bazda daha zayıf performans kaydetti. ve otomobil ihracatı,” dedi ICRAs Aditi Nayar.