ODS, iktidar emirleri durumundan uzaklaşıyor ve Perov’daki derneği feshetmek istiyor

EnguLizyoN

New member
Biz bir şekilde olaydan uzaklaşmak istedik, böyle bir şey ODS’nin davranışına yakışmaz, o yüzden bu kadar sert bir adım attık. Bunun bazı insanlara bir dereceye kadar haksızlık olabileceğinin farkındayız, ancak eskiden burada çalışan yerel derneklerin faaliyetlerini yeniden canlandırmak için çalışıyoruz. Binbaşı, bir tanesinin geçen Pazar başladığını ve bugün (Pazartesi) devam ettiğini söyledi.

Perov ODS bölge konseyi, Avrupa seçimlerine yönelik kampanyalarda, yani Mayıs ayına kadar, bunu yenilemek istiyor. Tekrar aynı babayla başlayacağımızı kesin olarak biliyoruz. Halen akıllarda yankılanan davanın yükünü yerel derneğe, yani bölgeye yüklemeyeceğiz. Binbaşı, orada çalışacakların, bazılarının geçmişteki faaliyetleriyle hiçbir bağlantısı olmayan yeni liderlerini seçeceklerini varsayarak, sözlerine şöyle devam etti:

Ancak sadece Perov ODS bölge konseyinin kararına katılmıyor. Bölgesel meclis üyesi Petr Caletka, Pazartesi günü ODS bölgesel toplantısında bu adıma karşı argümanları sunmak istediğimi söyledi. Ona göre Pazartesi günkü toplantının girdileri, sanık Zchu’nun yerini alacak yeni bağımsız Perov meclis üyesinin seçilmesi de dahil olmak üzere sonraki adımlar için de belirleyici olacak.

O sadece bölgesel derneğin başkanı değildi, aynı zamanda Perov’daki yerel ODS derneğine de liderlik ediyordu. Perovya kayınının lideri Robert Knobloch böylece suçlamaların dışında bırakıldı. İkisi de onun yanından kalktı.

İktidar emirleri davası bölgesel birliğin başkanı Igor Kraicz’i de etkiledi; bu baharda Knobloch’tan çok büyük bir iki milyon kron aldığı ortaya çıktı. Sözleşmeler kadastroda onaylandı. Cuma günü Kraicz, ODS bölge konseyi üyeliğinden ve bölge konseyinin organlarındaki görevinden istifa etti.

Oğlumun tek bir nedeni vardı o da eski eşimden boşandıktan sonra mal varlığını halletmekti. Robert Knobloch’a döndüğümde bugün bildiklerimi bilmiyordum. Her ne kadar o zamanlar tamamen şeffaf ve belli akıllarla hareket etsem de bugün bunu kesinlikle yapmazdım. Ancak arkadaşımın ve ODS’nin her şeyi devralmasını istemiyorum, dedi Kraicz. Binbaşı, onun siyasi sorumluluğu kabul ettiğini ve bu görevden istifa ettiğini biliyorum, ancak herhangi bir yanlış yapmamış olması gerektiğini ekledi.

Cumhuriyetçi senm, Peru bölgesel derneğinin 11 Aralık’ta feshedildiğini onaylarsa, temsilcileri de ODS üyesi olarak kalacak, ancak Binbaşıya göre başka bir yerel derneğe veya yeni kurulmuş bir derneğe yeniden kaydolmaları gerekecek. Hatta Major, koruma döneminde sadece ODS üyelerinin yer alacağı ayların üyelerinin, Peru’da kurulacak yeni yerel derneklere de üye olabileceklerini sözlerine ekledi.