Özgürlükten birkaç gün sonra uyuşturucu almak için kuyumculukta soydu. Dokuz yaşındayım

EnguLizyoN

New member
Mahkeme, Vilček'i bir soygun için gönderdi ve on iki yıla kadar tehdit edilen bir güvenlik hapishanesine şantaj yapmaya çalıştı. Adam, arkasından giden askerin yaralanması için askeri sigorta şirketi için üç binden az taç ödemelidir. 250.000 CZK hasarının geri ödenmesi hakkına sahip mücevher sahibi bir hukuk davasına atıfta bulundu.

Bu yıl, hayatının yaklaşık dörtte birini hapishanede geçirmiş olan 27 yaşındaki Vilček, geçen 18 Haziran'da bekledi. Fiyatları sordu, sonra mağaza asistanı kaseti 275 bin kron değerinde 35 yüzükle çekti ve mağazadan çıktı.

Vilček mahkemede, “Oraya yüzükleri çalmak amacıyla geldim. Onları ulaşılamadım, sonra onları elime aldım ve kaçtım. Onları satmak istedim. Çekme belirtileri vardı, bağımlıyım,” dedi Vilček mahkemede.

Tugay'da ilk gün olan satıcı, sokakta bir hırsız için koştu ve bisikletle geçen genç bir adama hitap etti.

İlkokul ve üniversite öğrencisi Štěpán Hengerič, “Onu takip ettim ve sokak kaizasyonunda kovaladım. Birkaç kez bağırdım, ama devam etti.

“Durduğunda, ikinci tanık koşmaya geldi. Hırsız çantayı attı, halkalar vardı. Telefondaki polis bana yerinde kalmamı söyledi.”

Takip eden asker bir taşa saldırdı

İkinci takipçi, bir grup özel kuvvet olan Prostějov 601'den 35 yaşında bir askerdi.

“Onu çimenli bir meydanda koştum ve beklemeye ve oturmaya çağırdım. Onu ve onu ne istediğimi bırakmamı söyledi. Cep telefonumu cebimden çıkardım ve polisi çevirdim, eğildim ve sonra bir taş tuttuğunu fark ettim ve bana vurmak istedim.

Kilogram ve yarım tartıcı bir taş saldırı, önkolunda küçük bir yırtılmaya neden oldu. Bu nedenle, Vilček'e yaklaşık on metre mesafe tuttu.

“Yukarıdaki garajlara koştuk, orada saklanmaya çalıştık, asansör şaftının arkasındaydı, oraya gitmedim, korktum, hala bir taş vardı. Polis bana sadece bir giriş olduğunu söyledi, bu yüzden dışarıda bekledim.”

Aktif tanıklar bölgesel polis müdürü tarafından takdir edildi

Vilček bugün mahkemede taşı kullanmak istemediğini ve sadece bir hizmet silahından bahsettiği için elini aldığını söyledi. Ama bu bir hataydı, çünkü Hauer ona hizmet kartını çekip çekmeyeceğini sordu, böylece daha ileri gitmeyecekti. Kendisini asker veya polis olarak tanıtmadı.

Müzakerelerin başlangıcında, savunma suçluluk ve ceza konusunda bir anlaşma önermeye çalıştı, ancak savcı bunu kabul etmedi.

Sanığın zengin bir suç geçmişi vardır, çoğunlukla mülkiyet suçu ve uyuşturucu için on iki kez yargılanmıştır. Koruyucu ebeveynlerin çocuk evinde büyüyen bir adam, sekiz yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Soygun gününde sekiz gün boyunca özgürdü. Mevcut sürece paralel olarak, hala bölge mahkemesinde bedensel zarar iddiasıyla karşı karşıya.

Geçen Temmuz ayında, her iki aktif tanık, Kahramanca Yasası için Olomouc bölgesi Bölge Polis Müdürlüğü Müdürü Madalya aldı. Bölge polis müdürü Tomáš Landsfeld'e göre, hırsızın zulmünde operasyonel merkezle açık iletişimleri önemli ölçüde yardımcı oldu.