Olomouc antrenörü Janotka: Onlar benim çocuklarım, bu yüzden onları bazen azarlayabiliyorum

EnguLizyoN

New member
Özellikle ilk yarıda Sigma'nın yerine geçen oyuncudan neredeyse tüm övgüler ve üstünlükler duyuldu. Ancak Janotka'nın memnun olacağını söylemek mümkün değil. “Eğer switcher'in üzerine mikrofonlu bir kamera koyarsanız, asla tatmin olmayacağımı herkes bilecek. Ama gerçekten çok iyiydi” diyerek hücumdaki gerçekten mükemmel çabayı övdü.

Koçu memnun edecek şekilde, Olomouc oyuncuları sahada sadece rakibe değil, esas olarak birbirlerine de ağızlarını kapatmadılar. Janotka her ikisini de gerektirir. “Geveze bir Sigma'ya sahip olmak istiyoruz, hatta o pislikleri bile kadroda görmek istiyoruz. İyi futbolculara dünyada pek yer yok, başarılı olmaları da zor. Savunmanın prensibi açıktır; iyi bir organizasyona sahip olmak, iletişim kurabilen oyunculara, duygulara ve dürüstlüğe sahip olmak. Bunlar oyunumuzu üzerine inşa etmek istediğimiz temel direkler ve örneğin Žilina'ya karşı ilk yarıda bunu neredeyse mükemmel bir şekilde yaptık,” koç gülümsedi.

Sigma Olomouc'un forvet oyuncusu Jan Kliment, Sigma Olomouc'un şutunun ardından Jiří Spáčil'in Žilina kalesine attığı gol karşısında seviniyor.

Ancak yetmişinci dakikada onu yakalayan kişi farklı bir adamla karşı karşıya kalacaktı. Gururlu, sevgi dolu antrenör, tüm kampüsün önünde Hadaš'ın ruhunun arkasından konuşan bir ras'a dönüştü. “Yetmişinci dakikada nasıl yorulursun, donup kalırsın. Yoksa öyle değil mi?” Yerine geçerken koğuşu dürttü.

“Sadece ben. Onlara bağırıyorum, onlara bağırıyorum, onlara karşı katıyım ve içlerinden en iyilerini çıkarıyorum. Onlara onları sevdiğimi, onların benim çocuklarım olduğunu söylüyorum. Ben de böyle hissediyorum ve anlaşılır bir şekilde onlardan mümkün olduğunca fazlasını almak istiyorum. Onları ne zaman sevmem gerektiğini biliyorum ama eğer bir şeyden hoşlanmazsam, bunu hemen duyarlar.” Bunun kendisi için normal bir iletişim olup olmadığı sorulduğunda güldü.

Teknik direktör güçlerini dağıtmayı planladığı için Slatinice'ye getirilen takımın önümüzdeki hafta sonu genel maç kadrosuna, hatta lig kadrosuna daha yakın olduğu sonucuna varılamayacağı söyleniyor. Janotka'nın kime daha fazla yer vereceği konusunda hâlâ çok tahmin edilemez. Oyuncular için bile.

“Biz de muhtemelen kamuoyuyla aynı şekilde okuyoruz. Bu onun yetkinliğidir ve bunu tam olarak onun iş yükünü dağıtmak ve herkese şans vermek istediği şekilde açıklıyorum. Şu ana kadar B takımında oynayan tüm erkekleri tanıyor olması onun için büyük bir avantaj. Kimden ne bekleyeceğini biliyor ve şimdi hepsini bir araya getirmenin, değerlendirmenin zamanı geldi. Gelecek haftanın kadronun gerçek anlamda netleşeceğini düşünüyorum,” diye düşünüyor orta saha oyuncusu Martin Pospíšil koçun hamleleri hakkında.