Olomouc oyunu yeniden tersine çevirdi, bu yıl evinde namağlup kalmayı sürdürüyor

EnguLizyoN

New member
“Umarım kalıcı olur. Kendi evimizde daha iyi olmadığımız maçları bile çevirebiliriz. Olomouc'un forvet oyuncusu Lukáš Klimek, “İçten gelen bir güce sahibiz ve bazı oyuncularımız eksik olsa da sonuna kadar savaşacağız” diyor. “Hala inanıyoruz ve sadece silahlarımızı bırakmıyoruz.”

České Budějovice Motor da Pazar günü bunu fark etti, ancak iki kez liderlik ettiler ve üçte ikisinde açıkça daha iyi takım oldular. Ancak Mora, bitişe on dokuz saniye kala eşitliği sağladı. Sembolik olarak, sırtında on dokuz sayısı bulunan Lukáš Nahodil güç oyununda bunu yaptı. Ayrı baskınların ardından Hanáci 3:2 kazandı.

Horoz antrenörü Jan Tomajko “Bu her zaman bir piyangodur” diye gülümsedi. Buna rağmen, oyunun baskınlara kadar gittiği bu sezon, çocukları dört maçın üçünü kazandı. “Muhtemelen tesadüf olmayacak. Kaleciler mükemmel yakalıyor. Ancak bu üzerinde çalışılacak bir şey değil, daha çok oyuncuların becerileriyle ilgili” dedi Klimek.

Baskın uzmanı Silvester Kusko, betonlar arasındaki tipik bitirişiyle bir kez daha kendini kanıtladı. Klimek güldü: “Rakiplerimize bir şeyler açıklamamak için buna çok fazla dikkat çekmemeyi tercih ederim.”

Olomouc ilk oyuncu değişikliğinden sonra kaybetti, on üçüncü saniyede Jan Ordoš fazla sayının avantajını kullandı. Tomajko, “Sonra on dakikalığına işin içinden çıktık… Saldırganlarımız zaten kendilerini ikiye bir durumda gördüler, ancak bunu umut edemeyiz” diyor.

İkinci periyotta yaptığı şutla skoru 1:1'e getiren Klimek oldu. “Türünün tek örneği ve sanatsal bir izlenime sahip, değil mi?” diye anlattı Klimek mizahla.

Sirota bunu ringde buldu ve 37 yaşındaki forvet, düşerken bile tam olarak darağacına çarptı. “Muhtemelen daha iyi vurulamazdı. Gerçekten her şeyimi verdim, artık yapamadım, rotasyonun sonuna gelmiştim ve ayak parmağım kesildi. Sadece kendimi uçarken görebiliyordum. Ama pakın kaleye gireceği hissiyle uçtum” diye anlattı Klimek.

Bir salakla

Milan Gulaš başarılı bir bireysel hareketle parıldadığında, Olomouc ikinci golü ikinci sirenden üç saniyeden kısa bir süre önce aldı.

“Bunun olmaması gerekir. Sona 10 saniye kala kötü bir oyuncu değişikliği yaptık, umarım bu hatayı bir daha yapmayız” diye ısrar ediyor Tomajko.

Dünkü maç öncesinde hemen maç adaylığına yazamadığı dokuz sakat veya hasta oyuncuyu saydı. Forvet Jan Káňa, mevcut olmayan oyuncular listesinde uzun süredir yağmacı olan Kucser, Chmielewski ve Plášek'e katıldı. Přerov adına birinci ligde oynayan bazı genç oyuncular da oyuna dahil oldu.

Ve matador Klimek bile Pazar sabahı kendisini buzda görmek istemiyor. “Eğer yapabilseydim muhtemelen dinlenirdim. Bir haftadır griptim, bu yüzden daha önce oynamadım ve bu dün de fiziksel olarak ortaya çıktı” dedi. “Ama daha kısa vardiyalar alıyordum ve adamlar bana çok yardımcı oldu.”

Budějovice'den gelen konuklar da Hana'ya yalnızca on bir saldırganla vardıklarında sorunlar yaşadı. Üstelik Cuma gününe kadar izinli olan Mora'nın aksine, yarın Vítkovice ile oynayacaklar.

“Ortak durum, klasik. Her takımda bu var ve bunun için hiçbir mazeret üretmiyoruz. Buna dikkat çeken ekipler ve bu konuda uygun gördükleri şekilde yazan gazeteciler var. Sahip olduğumuz bir takım var ve herkes bu takımın içinde” dedi České Budějovice teknik direktörü Ladislav Čihák. Tomajko da marodkayı konu haline getirmedi, “Diğer oyuncular artık bizim için daha fazla oynuyor ve bence bu iyi.”

“Artık özgür bir Salı bize yardımcı olacak. Biraz uyuyacağız, bu işimize yarayacak. Bazı hasta insanlarımız da var, belki hafta sonu kendi kendimizi tedavi ederiz. Çok fazla çaba gerektiriyor”, diyor Klimek.

Mora, Cuma günü Karlovy Vary buzuna çıkacak ve Pazar günü (17:00) evlerinde ilk Pardubice'yi ağırlayacak. Ardından birçok oyuncunun sabırsızlıkla beklediği uluslararası ara geliyor.

Bundan sonra Hanáci, Třinec ve Sparta'ya meydan okuyacak. “Çok fazla. Bu triatlon son zamanlarda bizim için pek iyi gitmiyor,” diye fark ediyor Klimek. Yine de Mora'nın play-off ön turu için sağlam bir avantajı var ve eğer favorilerin pahasına bile puan toplayabilirse… “O zaman daha yüksek bir pozisyon düşünebiliriz” diyor Klimek. Dokuzuncu sıradaki Olomouc'un dört puanla ayrıldığı sekizinci sıradaki konum, kendi sahasında eleme bölümünün başlamasını sağlıyor. Ve orada Moravka yeni yılda güçlü.