ONGC, petrol ve gaz üretimi düşüşünü tersine çevirecek; MY25’te üretimde %18’lik bir artış görüyor

PiKe

New member
ONGC, petrol ve gaz üretimi düşüşünü tersine çevirecek; MY25’te üretimde %18’lik bir artış görüyorYENİ DELHİ: Hindistan’ın en büyük petrol ve gaz üreticisi ONGC Şirket yönetimi bir telefon görüşmesinde yatırımcılara, yıllarca süren üretim düşüşünü bu yıl tersine çevireceğini ve daha sonra yeni keşiflerden üretim yapmak için milyarlarca dolar yatırım yaptığı için üretimi kademeli olarak artıracağını söyledi.
Petrol ve doğal gaz şirketi (ONGC), 2021-2022 mali yılında benzin ve motorin gibi petrol ürünleri üretmek için rafine edilmiş 21.707 milyon mt ham petrol ve elektrik üretmek için kullanılan 21.68 milyar metreküp (bcm) doğal gaz üretti. gübre üretimi, üretim ve arabalarda CNG olarak.
Mevcut mali yılda (2022-23), ham petrol üretimi 22.823 milyon tona ve gaz üretimi 22.099 bcm’ye yükselecek. Yönetim, ikinci çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından geçen hafta yatırımcılara yaptığı bir telefon görüşmesinde, petrol üretiminin önümüzdeki mali yılda 24.636 milyon tona ve 2024-2025’te 25.689 milyon tona yükseleceğini söyledi.
Doğal gaz üretiminin 2023-2024’te 25.685 bcm’ye, sonraki yılda ise 27.529 bcm’ye çıkması bekleniyor.
ONGC direktörü (finans) Pomila, “Düşme eğilimini tersine çevirdik” diyor Jaspal söz konusu.
Hindistan’ın yerli üretiminin yaklaşık yüzde 71’ine katkıda bulunan ONGC, büyük ölçüde tarlalarının eski ve yaşlanması nedeniyle, on yıldan fazla bir süredir üretimde kademeli bir düşüş bildiriyor.
Hükümet, üretimi artırmak amacıyla ONGC’nin en büyük petrol ve gaz sahalarını özel ve yabancı şirketlere vermeyi düşündü, ancak iç direnişle karşılaştı.
ONGC şu anda derin deniz KG bloğu KG-DWN-98/2’de (KG-D5) bulunan petrol ve gaz rezervlerinin üretime alınması ve dördüncü aşamada ana dayanak Mumbai High sahalarının yeniden geliştirilmesi dahil 20 büyük projeye 59.000 Rs yatırım yapıyor.
KG-D5’e yapılan yatırım ek çıktı sağlarken, şu anda üretim yapan Mumbai Lisesi’nin ve diğer alanların yeniden geliştirilmesine yapılan harcamalar, yaşlanan alanlarda meydana gelen doğal düşüşün durdurulmasına yardımcı olacaktır.
Yatırımcılarla yapılan görüşmede Jaspal’a yardımcı olan yetkililer, şirketin yüzer bir üretim sistemini (FPSO) ve denizaltı tesisleri, Ocak ayında başlayan güzel hava penceresi boyunca.
KG-D5’ten ilk petrolün Mayıs 2023’te çıkması bekleniyor ve günde 45.000 varil gaz (yılda 2,25 milyon ton) ve günde yaklaşık 12 milyon standart metreküp gaz üretimi 2024-25’te olacak.
Bloğun 2023-2024’te 1.935 milyon ton petrol ve 2.784 bcm gaz üretmesi bekleniyor. Jaspal, ONGC’nin üretim düşüşünü durdurmak ve ardından artırmak için sermaye harcamalarına yılda yaklaşık 30.000 Rs crore yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.
“Sermaye harcamamız, koruduğumuz 30.000 Rs crore (yıllık) aralığındaydı” dedi.
Şirketin 600’ün biraz altında hidrokarbon keşfi var. Çoğu yapım aşamasındaydı veya bunlardan para kazanmak için harekete geçilmişti.
Çıktıyı artırmaya yönelik yol haritası, izole edilmiş/mevcut altyapıdan uzakta, çok düşük hacme sahip veya zor alanlarda bulunan yaklaşık 42 bulgu dışında, ONGC’nin tüm keşiflerinden para kazanmaya odaklanmaktadır.