Orta sınıf sorunlarının farkında: Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Bütçeyi öngörüyor

PiKe

New member
Orta sınıf sorunlarının farkında: Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Bütçeyi öngörüyorYENİ DELHİ: Bütçeden iki hafta önce Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman Pazar günü yaptığı açıklamada, kendisi de orta sınıftan olduğu için nüfusun bu kesiminin karşılaştığı baskıların farkında olduğunu ancak Modi hükümetinin yeni vergiler koymadığını, bunun yerine çeşitli hizmetler sunduğuna dikkat çekti.

Orta sınıf sorunlarına duyarlı: FM

Her yıl olduğu gibi, özellikle 2024 yazı için seçimler planlandığı için bu mevcut hükümetin son tam bütçesi olduğundan, Dışişleri Bakanı’nın vergi dilimlerini ayarlaması bekleniyor.
“Ben de orta sınıftan geliyorum. Kendimi orta sınıfla özdeşleştiriyorum, yani biliyorum… Orta sınıfa yeni bir vergi koymadık. 5 bin Rs’ye kadar tam vergi muafiyeti verdik. Metro trenleri kaldırıldı. orta sınıfın kullandığı 27 ilde yapıldı.Orta sınıf köyden şehire taşınıyor, 100 şehri akıllı şehir yapmak için para ayırdık.Her orta sınıfın cebine para koymadım… ( ama) akıllı şehirler, metrolar, içme suyu ile insanlar kazanmadı mı?Orta sınıf için daha fazlasını yapabiliriz.Sorunları dinliyorum ve sorunları gayet iyi anlıyorum.Çabalarımızı sürdüreceğiz.” Sitharaman RSS yayını tarafından düzenlenen bir etkinlikte söyledi Pançjanya.
Bedava ürünlerle ilgili tartışmada bakan, insanların neyin bedava olup neyin olmadığı hakkında sorular sorduğunu söyledi.
“Sorun şu ki, seçimlerde bir söz veriyorsunuz, iktidara geldikten sonra yapıp yapamayacağınızı anlıyorsunuz. Bedelini verebiliyorsanız, bütçesini verin… Bazı eyaletler veriyor, vermiyor. Yükü zorluyorlar.” Merkezde… Enerji sektörü bu nedenle çok büyük bir sorunla karşı karşıya” dedi ve sermaye harcamalarını destekledi. FM, “Günlük harcamalar değil, varlık yaratmamız gerekiyor” dedi.
Bütçe sorunları hakkında yorum yapmadan, FM merkezin hızlandırıldığını söyledi yatırım harcaması çünkü para için maksimum değeri sunuyordu. “Yatırım harcamaları arttı ve gerekli harcamalar yoksullar için yapılacak. Gelir harcamalarının Re 1 harcamasından 45 kuruşluk bir kârla sonuçlanacağı konusunda herkes hemfikir olacak. fayda” dedi ve hükümetin bunu finanse etmek için varlıklardan para kazanma gibi yenilikçi yollar bulduğunu da sözlerine ekledi.
Ayrıca Hindistan’ı kötü bir duruma sokan bulgularla ortaya çıkan yabancı ajansları da kınadı. “Bu tür endeksler genellikle hükümeti hedeflemek için kullanılır. Bu kuruluşların kullandığı metodolojiyi, verilerini ve niyetlerini sorgulamamız gerekiyor.”