Rahip, Vatikan'a taşıdığı silahlarla ilgili olarak bunların kör kızın savunması için olduğunu söyledi.

EnguLizyoN

New member
Graka'ya göre başpiskoposluk olayı MDI'dan öğrendi. Olomouc başpiskoposluğundan gelen rahip ne hapiste ne de özgürlük peşinde. Zadren'in olaydan hemen sonra geldiğini söyledi.

Kimliğini açıklamak istemiyoruz, adı internette yayınlansa bile bunu ne doğrulayacağız ne de inkar edeceğiz” diye konuştu.

iDNES.cz editörleri Velké Losiny'den rahip Milan Palek'in tutuklandığını öğrendi. Buna gerçekten çok şaşırmıştım. Diğer hacıların yanı sıra refakatçili iki engellinin de bulunduğu bir hac yolculuğundaydık. Ve ilk arkadaş bagajında benim bilmediğim bir gaz tabancasını yanına aldı. Editörün açıklamasında, bagajım çekin çok yakınında pedal çevirdiğini, o anda kafamı karıştıracak fazla zamanım olmadığını ve bu durumdan başka nasıl kurtulacağımı bilmediğimi anlattı.

Silahı ondan aldı çünkü geçmişte Olomouc'un merkezinde kör bir arkadaşı bir sarhoşun saldırısına uğradığında onu korumak zorunda kalmıştı. Şehri tehlikeli buluyordum, bu yüzden savunma için silahlandı.

Her şey çok tatsızdı, gitmek zorundaydık ve iletişimde bir sorun vardı. Rahip editörlere, sonunda muhtemelen açıklamayı başardık ama polis karakolunda birkaç saat geçirdik dedi.

Graka'ya göre rahip, Vatikan'daki olaydan sonra başpiskoposu aradığında Olomouc ile temasa geçti. Bütün bu karışıklığı açıklamak istediğini konuşmacıya bildirdi.

Salı günü, rahibin tutuklandığı sırada çantasında gaz tabancası, iki bacak ve dipçik olduğu ortaya çıktı. Çanta kelepçelerden birine ait olmalı. Bu aynı zamanda Olomouc başpiskoposluğu tarafından da doğrulandı.

Vatikan turu sırasında rahibin çantasında buldukları gaz tabancası.

Rahip açısından bu bir hataydı ve güvenlik kurallarının ihlaliydi. Başpiskoposluğun önderliğindeki başpiskoposluk, ilgili makamların resmi görüşüne kadar şimdilik kapatılmıştır.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre polis, Pazar günü Vatikan girişinde yapılan kontroller sırasında cemaati gözaltına aldı. Polis, silahı taşıdığı din adamının ve kilisedeki diğer kişilerin, özellikle de arkadaşının yasadışı cephaneliğine el koymaya başladı.