EnguLizyoN
New member
AYODHYA/LUCKNOW: Ayodhya’nın Tapasvi Chhawni Tapınağı’nın Baş Rahibi Mahant Paramhans Das, “Goswami Tulsidas’ın Ramcharitmanas’ına saygısızlık ettiği için Samajwadi Partisi MLC Swami Prasad Maurya’yı kendisine getirecek” herkese 500 Rupi nakit ödül vereceğini açıkladı.
Das geçtiğimiz günlerde Bihar bakanı Chandra Shekhar’ın hakkındaki yorumları nedeniyle görevden alınması gerektiğini söylediğinde haberlerde yer aldı. ramcharitmanas. Ayrıca bakandan özür dilemesini istemişti, aksi takdirde bakanın “diline” 10 Rs crore ödülü açıklayacağını söylemişti.
Bu ayın başlarında Bihar Eğitim Bakanı Chadra Shekhar, Ramcharitmanas’ın “toplumda bölünme ve nefret yaydığını” ilan ederek ortalığı karıştırdı. Yorumlar, Hindu dini liderler ve onun hükümetten istifasını talep eden BJP arasında öfkeye yol açtı.
Bu arada, Samajwadi Partisi lideri Swami Prasad Maurya, Tulsidas’ın Ramcharitmanas’ının bazı mısralarıyla ilgili çekincelerinde kararlı bir şekilde, başına bir ödül konacağını duyurduğu için Cumartesi günü mahantlarla mücadele etti.
“Başka bir dinden biri de benzer bir açıklama yapsaydı, terör damgası vururdu. Kahinler ve mahantlar şimdi başıma ödül konacağını duyuruyorlarsa, onlara terörist denmesi gerekmez mi? dedi.
Maurya, Ramcharitmanas’taki bazı ayetlerin uyarısıyla ilgili ifadesine defalarca bağlı kalarak, “Sözümü geri çekmemi gerektirecek yanlış bir şey mi söyledim? Bütün dinlere saygılıyım ama hiçbir dine veya kişiye saygısızlık yapılmasına izin verilemez… Ben sadece kadınlara, kabilelere, Dalitlere ve geri sınıflara saygısızlık eden bazı ayetlerin kaldırılmasını talep ettim” dedi.