Referandum büyük olasılıkla Jesenky’deki kaolin üretimini durdurmayacak ancak koşullar belirleyecek

EnguLizyoN

New member
Vidnav’da yerel halkın kaolin restorasyonuna karşı direnişi benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çevre Bakanlığı’ndan net bir görüş aldığı için olası bir anlaşmazlığın tüm şirketi yok edip etmeyeceği merak ediliyor.

Uzun zamandır çift maden konuşuluyor, referandum yapıldı ve şimdi de yapılıyor. Palacky Üniversitesi’nden siyaset bilimci Pavel Aradn, bu yıl kendisinden söz edilmeye başlanmasının nedeninin bilgi eksikliği olması gerektiğine inanıyor.

Küçük olmasına gerek yoktu. Referandumun projeyi durdurup durduramayacağı konusunda şüpheleri olan meclis üyesi, bazen benzer projeler tartışılırken tüm bilgilerin hemen ortaya çıktığını, bunun masumiyet olacağını söyledi.

Sadece zaman değil, aynı zamanda mekanınızın yalnızca Vidnava kadastrosunda bulunabilmesi de restorasyon çalışmalarına engel teşkil ediyor. Pesto bana referandum yapılması bir yatırımcının saygı duyması gereken bir konu ama gerçekten iyi bir insan olmalı, ben siyaset bilimciyim.

Ses sizin durumunuzu ve dolayısıyla etkilenen topluluğun bundan ne kazanacağını etkileyecektir.

Referandumda halkın ve halkın en azından yarısından fazlasının tb’ye karşı olumsuz bir tutumu varsa, bu ilk etapta yatırımcı için güçlü bir durumdur ve sonuçta belediyelerin şirketten değil, şirketten fayda almasına neden olabilir. şimdi teklif edildiği gibi beş konsey.

Yüzde 25 lehinde veya aleyhinde

Referandumun geçerli olabilmesi için oyların en az yüzde 35’inin sandık başına gitmesi gerekiyor. Yarısından fazlasının, yani şehirdeki tüm oyların en az yüzde 25’inin lehte ya da aleyhte olması gerekiyor.

Halkın cevap vereceği soru şu: Kentin kadastro arazisinde kaolin’e katılıyor musunuz?

Vidnava Belediye Başkanı Rostislav Kaora (Vidnava Seçimi) üst düzey oekv. Halkın net tutumu size karşı savaşıp savaşmamamız konusunda bize bir işaret olacaktır” diye paylaştı.

Kendisi bile referandumla ilgili olumsuz bir görüşün tüm projeyi durduracağını otomatik olarak görmüyor.

Pek çok insan gelse ve yarısı buna karşı çıksa bile bu, bunun gizlenmeyeceği anlamına gelmediğini belirtti.

Sonuca bakmayın

Bir hatırlatma olarak, mevcut alanın yalnızca yüzde on’u Vidnavy kadastrosunda yer alıyor, geri kalanı Star erven Vody’nin arazisinde. Ayrıca şehir için bile değil kilise için arazi gördüm.

Öte yandan komşu köyde Vidnavsk kaolin şirketinin Pedace’den satın aldığı araziyle ilgili. Kaora, bu nedenle seçeneklerimizin bu bakımdan çok sınırlı olduğunu fark ediyor.

Star erven Vody belediye başkanı Pavel Danilko (SPD) referandumu izleyecek, ancak köyündeki sonuçlardan herhangi bir sonuç çıkarmayı düşünmüyor.

Kesinlikle bize nasıl davranmamız gerektiği konusunda bir rehber olmayacaktır. Referandum projeye karşı çıksa bile protesto etmeyeceğiz ve işleri eskisi gibi yapmaya devam etmek istiyoruz. Şu ana kadar karşı çıkanların burada ortaya çıkmadığını ve konseyin projeyle aynı fikirde olduğunu özetledi.

Gerekli arazinin sahibi olan Ostrava-Opavsk Piskoposluğunun başı dertte. Ondej Elbel, referandum sonuçlarının ne olacağını veya bunların Vidnava şehri ile Vidnava kaolin şirketi arasındaki ilişkiyi nasıl etkileyebileceğini bilmek istemediğimizi söyledi.

Vidnav’da olumsuz ve hoş görüşler duyacaksınız. Mesela işadamı Ladislav Piskacis açıkça tb’ye karşı.

Turizm sektöründe çalışıyorum ve burada sadece turizmin işe yaradığına inanıyorum, bu da son yıllarda oldukça iyi bir gelişme gösterdi. Kaolin burada eritilirse turizm sektörü sıkıntı yaşar. Ayrıca, senin şehrinden, yüzen atlar yönünde, ilk olarak Vidnav’da çitlerini sıralayan tozla çevriliyim.

Tam tersine kendisini sadece Meryem olarak tanıtan kadın sizin tarafınızdan restore ediliyor. Ortamın yanmasına neden olur diyemem. Yeni bir iş yeri, urit ve diğer kolaylıklar olarak Pnosy, şaşmaz bir şarkıdır, mn.

Tai, Ruen hakkında fazla düşünmüyor

Vidnavsk Kaolin şirketi referandumun projelerini durduramayacağı görüşünde.

Olası bir olumsuz sonuç maksimum hasara neden olabilir. Stratejik hammaddelerin korunduğu bir rezerv olduğu göz önüne alındığında, Çevre Bakanlığı Ağustos ayında ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) şeklinde olumlu bir görüş yayınladı. Not Ed.), Jan Kreidl, bir gün komplikasyon beklemeyelim, dedi.

Aralarında Vidnava’nın temsilcileri ve temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda profesyonel kurum ve şirketin son altı yıldır yenileme projesi üzerinde çalıştığını hatırlattı.

Bakanlığın olumlu görüşü üzerine iptal edilen referandum bu nedenle bizim için sürpriz oldu. Ancak Cumartesi günkü konuşma etkinliğinde yerel halkın özgür iradesine ve bunu uygulamak için kullandıkları araçlara saygı duyuyoruz, yorumunu yaptı.

Ona göre şirket insanları bilgilendirmek için elinden geleni yaptı. Toplantıdan, sakinlerin kesinlikle yarısının nehir geleneğini yeniden canlandırdığına, ayrıca yeni bir iş yeri bulma fırsatı ve nehirden yararlanma fırsatı gibi ekolojik açıdan sürdürülebilir yollarla, Star’ın yaklaşımını not edip takdir ettiğine ikna oldum. Erven Vody.

Proje hazırlığının başlangıcından bu yana oldukça güçlü bir destek gördük. Ancak toplumumuz bir köy olmak istiyor ve bu nedenle Vidnav onların endişelerini dinleyen, kendini açıklamaya çalışan ve onların avantajına giden iyi bir komşudur, diye tamamladı Kreidl.