Ruj Sigma futbolcularına geri dönüyor. Pazartesi günü eğitim için Malta'ya uçuyorlar

EnguLizyoN

New member
Slavia Prag'la sözleşme imzalayan 24 yaşındaki defans oyuncusu Ondřej Zmrzlı, Perşembe günü yapılan fiziksel testlere katıldı. Lig tablosundaki ikinci kulüp onun gelişini Perşembe günü doğruladı.

Pospíšil, “Ona altı ay önce bir sonraki adımı atması gereken yaşta olduğunu söyledim.” dedi.

Popüler olmayan testlerin sona ermesinden kendisi de memnun. “Bunun geçmesi gerekiyor ama en önemlisi sahadaki çalışmadır. Artık fitness eğitmenleri için sadece sayılar ve işaretçiler var. Ama yine de altı ay boyunca barışımız var” diye güldü Pospíšil

Sigma, Pazartesi günü Malta'daki antrenman kampına uçacak ve burada Hradec Králové, Trnava ve Avusturya Viyana ile maçlar oynayacak. Olomouc antrenörü Václav Jílek, “İlk haftada üç maçımız olduğundan bu bizim için alışılmadık bir hazırlık olacak” dedi.

Jan Navrátil ve Denis Kramář, sakatlıkları nedeniyle Malta'ya uçmayacak. Ancak virüs nedeniyle testlere katılamayan forvetler Lukáš Juliš ve Pavel Zifčák'ın uçağa binmesi gerekiyor.

Geçen yıl bel fıtığı nedeniyle doğum yapan bir başka forvet Antonín Růsek de geri döndüğünü bildiriyor. “Daha iyi oluyor. Ayak dinamikleri, sıçrama ve tam hızlanma açısından henüz tam anlamıyla hazır olmadığını geçen yılın sonunda söylemiştim. O zamandan beri ilerlemede daha da bir artış oldu” diye değerlendirdi Jílek.

“O zaman alır. On iki ayın size kesin bir garanti verecek süre olduğu konusunda en büyük uzmanlardan bilgi alıyoruz. Ya tamamen iyi olacak ya da bazı komplikasyonlar olabilir. Tonda bugün on aylık. Hala bir miktar yedek var” diye ekledi koç

Hedefler değişmiyor. Bizim için hedef altı

Ocak ayının sonunda Hanáci, bu kez Türkiye'de başka bir antrenman kampına katılacak ve burada Polonya'dan Zaglebie Lubin ve Danimarka'dan Vejle ile maçlara çıkacak. Jílek, “Orada daha çok oyun havası olacak, orada temel kadroyu ayarlamak istiyoruz” dedi.

Lig 10 Ocak'ta Olomouc'ta Liberec'te başlayacak. Ve asıl hedefimiz yine elit grupta bitirmek olacak. “Hedeflerimiz değişmiyor. Altı bizim için ulaşmak istediğimiz bir hedef. Sezonda başarılı olabilmek için genel hazırlıklarımızı buna uyarlıyoruz.” diye özetledi Jílek

“İlk altıda yer almanın kupayla sonuçlanmayacağını biliyoruz. Mümkün olan en yüksek hedeflere sahip olduğumuz açıktır. Şu an bulunduğumuz konumdan bakıldığında iyi bir sıçrama tahtamız var. Pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Olomouc antrenörü, “Bahar için en büyük motivasyon elbette Avrupa kupasına katılım kazanmaktır” dedi.

Pospíšil: “Kalitemizin taşıyıcısı olacağıma inanıyorum”

Polonyalı Jagiellonia'dan büyük bir destek olarak geldi. Yine de orta saha oyuncusu Martin Pospíšil, Fortuna:liga'nın sonbahar dönemindeki birkaç maçta yedek kulübesinden başladı. Sigma'nın futbol sisteminde ona yer yoktu. Pospíšil, “Başlangıç son derece iyiydi, sonra muhtemelen kendim için daha yüksek beklentiler yarattım ve eğrinin aşağıya doğru gittiğini biliyorum” diyor.

Şu anki konumunuzu nasıl algılıyorsunuz?
Ayrıca pek bilinmeyen ufak sağlık sorunlarım nedeniyle kadrodan çekildim. Koç benimle çok iletişim kuruyor, her zaman en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz. Tabii bazı oyunlarda sağlıklıyken baştan oynamam gerektiğini düşündüm ama oynamadım. Ancak şu anda buna takılıp kalmak istemiyorum.

Peki şimdi kendinizden beklentileriniz neler?
Artık konumum için savaşmaya hazırım. Yeni yıldan itibaren en iyi versiyonumu göstermek istiyorum. Ve kalitemizin taşıyıcısı olacağıma inanıyorum.

Belki koçlar sana henüz bir rol bulamadılar.
İlk başta işe yaradı ama sonra rakiplerim bana daha fazla ilgi göstermeye başladı. Sonuçta geri döndüğümde birkaç yıl sonraydı, bu yüzden pek fazla göz önünde değildim. Ama sonlara doğru, maçlarda kaç kez birisinin arkamdan koştuğunu, defans oyuncularının bana farklı şekilde odaklanmaya başladığını fark ettim. Bunu kabul etmem gerekiyor, bazı maçlarda oyunun pek içinde olmadığımı biliyorum. Ama şimdi Martin Pospíšil'i geri döndüğü zamanki haliyle göreceksiniz.

Antrenör Jílek ilk altının gol olduğunu söyledi. Neyi başarmak istiyorsunuz?
Kupa pozisyonları için oynamamızı bekliyorum. Geri döndüğümde Sigma ile başarı istediğimi söyledim. Avrupa Kupası'nın da bizim için bir hedef olduğunu düşünüyorum. Bunun için kaliteli bir ekibimiz var.

Tatilin tadını bile çıkarabildin mi?
İzin zamanı kısaydı, sanki hiç yokmuş gibi hissettim (kahkahalar). Noel'di, bu yüzden ailelerin arasında dolaşıyorduk ama mümkün olduğunca fazla enerji almaya çalıştık. Sanırım işe yaradı. Bir futbolcu eğer şımartabilirse, o zaman sadece kışın veya yazın.