Samsung, Hindistan ile üretim teşviklerinde 110 milyon dolardan fazla tasarruf sağladı

PiKe

New member
Samsung, Hindistan ile üretim teşviklerinde 110 milyon dolardan fazla tasarruf sağladı

YENİ DELHİ: Samsung Electronics Co. borçlu olduğunu söylediği üretim primlerini tahsil etmek için mücadele ediyor ve bu tür hükümet programlarının bazen karmaşık doğasını vurguluyor.
Konuya aşina kaynaklar, akıllı telefon devinin Hindistan kolunun Mart 2021’e kadar olan mali yıl için 9 milyar Rs’nin (110 milyon $) biraz altında teşvik aradığını söyledi. Ancak hükümetin iddiasını kanıtlamak için daha fazla bilgi ve belge sunamaması durumunda Güney Koreli şirkete yalnızca 1,65 milyar rupi vermeye istekli olduğunu söyleyen kişiler, konu kamuoyuna açıklanmadığı için kimliğinin açıklanmamasını istedi.
Teşvikler, Başbakan Narendra Modi’nin Hindistan’ı elektronik üretimi için bir merkez haline getirme çabasının önemli bir parçası. Ülke, 2020’de üretime bağlı teşviklerde (PLI’ler) 6,7 milyar dolar duyurdu ve şirketlere yerel olarak üretilen akıllı telefonları satarken para sözü verdi. Bu plan, Samsung’u ülkede milyarlarca dolar değerinde cihaz üretmeye teşvik etti ve onu geçen mali yılda Güney Asya ülkesinden en büyük akıllı telefon ihracatçısı yaptı.
Bir şirket sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Samsung’un teşvik ödemesi hakkında hükümetle görüşmelerde bulunduğunu ve telefon üreticisinin PLI programını başarılı kılmak için çeşitli paydaşlarla çalıştığını ekledi.
Teknoloji bakanlığı, yorum talebine yanıt vermedi.
Anlaşmazlık, Samsung’un teşvik programına katıldığı ilk yılla ilgili. Buna karşılık, Apple Inc.’in tedarikçisi olan Foxconn Technology Group’un Hindistan birimi, Mart 2022’de sona erecek olan bir sonraki mali yıl için şimdiden 3,6 milyar Rs fayda sağladı. Bir başka büyük Apple sözleşmeli üreticisi olan Wistron Corp.’un talepleri reddediliyor. dahil edildi.
Foxconn ve Wistron gibi sözleşmeli üreticilerin aksine Samsung, cihazlarını hem perakendecilere hem de tüketicilere üretiyor ve satıyor. İnsanlar, bunun her bir cihazın değerlemesi için farklı muhasebe değerlendirmelerine yol açmış olabileceğini söyledi. Devlet, bir cihazın üretim maliyetine dayalı olarak parasal teşvikler vermektedir.
Hindistan, hacim olarak Samsung’un Güney Kore dışındaki en büyük akıllı telefon pazarı ve büyümesi için kritik öneme sahip. Yeni Delhi banliyölerinde dünyanın en büyük telefon fabrikasını işlettiğini iddia eden şirket, Mart 2022’ye kadar Hindistan’dan yaklaşık 3 milyar dolar değerinde cihaz ihraç etti.