EnguLizyoN
New member
LUCKEN/JALORE: Başbakan Yogi Adityanath Cuma günü insanları Ayodhya’daki Ram Tapınağı’nın etrafındaki kutsal olmayan dini yerleri restore etmek için bir kampanya başlatmaya çağırdı. sanatan dharma Hindistan’ın her vatandaşının saygı duyması gereken ulusal dinidir.
Rajasthan, Jalore, Bhinmal’deki Neelkanth Mahadev Tapınağı’ndaki bir programda konuşan CM, “Dini yerlerimiz belirli bir süre boyunca saygısızlık edildiyse, o zaman Ayodhya örneğinin ardından restorasyon için bir kampanya başlatılmalıdır. Lord Rama’nın büyük tapınağı, Başbakan Narendra Modi’nin çabaları sayesinde 500 yıl sonra inşa ediliyor. Tüm adananlarınız da ulusal duyguyu temsil eden bu büyük ulusal Lord Rama tapınağının inşasına katkıda bulundu.
CM, “Lord Neelkanth’ın Nagabhatta tarafından kurulan bu 1400 yıllık kutsal yeri herkesi şaşkına çeviriyor. Az önce büyük şair Nagabhatta’nın heykelini sallama ayrıcalığına sahip oldum. Rao Mukt Singh’in geçtiğimiz 15 yılda aldığı kararın bugün büyük bir tapınak şeklinde yerine getirilmiş olmasına sevindim. Bu büyük tapınakta, Rajasthan vatandaşları da dahil olmak üzere ülkenin her yerinden adanmışlar, Lord Neelkanth’ın bu kutsal Shivalaya’sını ziyaret etme ayrıcalığına sahip olacaklar. Gelecek yıl Lord Rama’nın büyük tapınağı tamamlanacak. Ondan önce, Rajasthan’ın bu büyük tapınağını yenileme ayrıcalığına sahip oldum. Şimdi bu tapınağın ihtişamını korumak hepinizin sorumluluğundadır.”
Rajasthan’ın din, karma, bağlılık ve güç arasındaki koordinasyonun odak noktası olduğunu söyledi. “Dinin gerçek sırlarını anlamak istiyorsanız Rajasthan’a gelmeniz gerekiyor. Rajasthan, halkının cesareti için yeni bir kimlik yarattı ve yogiler, azizler ve bilgeler meditasyon için burayı tercih ettikleri için bir bağlılık merkezi olarak burayı tercih ettiler” diye ekledi.