Sıfırla dokuzdan sonra. Kızıl saçlı adam, Dostl’un hizmetkarı, Zlín’deki ilk çıkışından sonra rahat bir nefes aldı.

EnguLizyoN

New member
Mlada Boleslav ile yaşadığı fiyaskonun ardından kadroda şu değişiklikleri yaptı; Bunlardan en önemlisi kaleci Stanislav Dostel’in böbrek sakatlığından sonra geri dönüşüydü.

Tecrübeli kaleci iyice bozuldu, Julio’ya belli bir fırsat yakaladı, Zorvan ve Chvtala’nın bacaklarından sonra sen ve Bevno ona yardım ettiniz. Kızıl saçlı kız, siyah eşofmanı ve eteğiyle derin bir nefes alabildi ama Zlnsk kazanı dokuma sırasında bir pankart açtı: Antrenör değiştirmek sorun değil, balık baştan kokar.

Ligdeki ilk antrenörlüğünden memnun musun?
Ben Sigm’de bir puanı kaçırdık, bu yüzden üçüncü sıradayım. Üzücü olsa bile bunu biliyorum ve bunu başardıkları için çocuklara teşekkür etmeliyim. Bugün içlerinde olanı bıraktılar. Bu noktaya değdi. Bir yıl sonra burada buluşacağız ve güvende olacağız, daha iyi. Bir önceki kurtarıştan sonra dokuz gol attığımda bizim için çok zor oldu. Aktif bir orta blok oynamaya ve yanlarda bulunan hızlı piyadelere izin vermemeye çalıştık. İlk yarıda bu mümkündü ama ikinci yarıda olmadı. Ayrıca daha fazla güç vardı ve çok acı verici bir şekilde katlanmak zorunda kaldığımız tehlikeli yürüyüşten kaçınmayı başardık. Ancak kendimizi içinde bulduğumuz bu durumda küçükten başlamalıyız. İşin küçüğü, çok değer verdiğimiz bir puanı kazandık. Bu noktanın giderek artacağını biliyorum.

Dokuz yıllık bir şaplaktan sonra karanlığa bürünmek nasıl bir şey? İlk aşkın neydi?
Ruhsal açıdan bu açıktır. Erkeklerin bunu çok fazla almamasını sağlamak. Salı günü değerlendirip geride bıraktık, oraya gitmedik, sadece Sigma’ya hazırlanıyorduk. Biz sadece oyunu olumlu bir şekilde teşvik etmeye ve onları kazanma havasına sokmaya çalıştık. Kayıp iki değerindeydi. Gördüğünüz gibi sloit. Sigma’nın harika bir takımı var, bu sezon çok uzun süre oynuyorlar ve biz Sigma’da açık futbol oynayacak durumda değiliz çünkü öyle değil. Bir hafta içinde çok uzakta, güzel, tehlikeli olacağımızı biliyorum.

Brank Dostl bu sakatlığın ardından harika bir geri dönüş yaptı, değil mi?
Standda sezonun en iyi suyu vardı. Ne yazık ki uzun süreli bir sakatlığı vardı ve bu kadar uzun süre böyle bir performansla oynamak harika. Geri döndüğü için onun adına mutluyum. Asıl mesele onun hizmetkarıydı.

Olomouc zlonk Jan Navrtil (solda) ve Zlno’dan Antonn Fanti

Stoper Didiba aynı zamanda savunma lideri olarak da görev yaptı.
Didiba ve Erne çok iyi bir maç çıkardılar.

Yukarıda bir dağ vardı.
Sigma topu öğütüyordu ama ileri hareket kolaylığından yoksundu. Bunun karmaşık olduğunu ve elimizde sadece işaretlerin olduğunu düşündük. Son olayda adam yarım adım eksikti ama buradan puan almayı çok isterdik, onların üzerinde koruyucu bir eli ve gücü olacaktı. Sadece savunma futbolu oynadığımızı görmek istemedik. Ama kârdan sonra yukarıya çıkabilecek durumda değiliz. Erkeklerin kalın bacakları olmasından hoşlanmıyorum. Belki psikolojiktir, son çare, Mlada Boleslav ile kavgadır. Asayı sallayamazsın ve her şey yoluna girecek. İyi değil, oyunda kalıyor. Detaylarla, küçük şeylerle adım adım ilerlemeli, nokta nokta kavramaya çalışmalıyız.

Tutuklamanın ardından ilk harekete geçen Gonzlez’in de bacağından sakatlandığı görüldü.
Maksimum 60 dakika süreceğini biliyorduk. Yirmi dakika sonra bacaklarının uyuştuğunu görebiliyordunuz. Janetzk’le oynadığı Estonya pozisyonu bile onunla dolu değil. Ada v tarafından oyundan atılması gerekiyordu ama bu sefer bu fırsat yoktu. Bensiz VC oynadık, sorun değildi. Yükselecek. Oyun pratiğine ihtiyacı var.

Zlna’nın asıl sorununun nerede olduğunu bulmayı başardınız mı?
Benim Zlna ile bir sorunum yok ama iyi futbol oynayıp kazanmak. Her manada sorunlar var. Neyi geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz ama o zaman çok uzakta. Sizin isteklerinize göre oynayacak bir takım oluşturmak için bu ayın meselesi değil, takımın temel basit şeyleri otomatize edebilmesi için yapmanız gereken uzun vadeli bir çalışmadır. Hayır, nasıl oynamak istediğime göre ayarlayalım, jam asistanları, o yüzden biraz zaman alacak.

Kışın ne kadar takviye isteyeceksiniz?
Mm diyeceğim ama söylemeyeceğim. Liderlikle gideceğiz. Kesinlikle beş gönderi göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. Rekabet oyunu yapmamızı istemiyorum, temel kadroya ve oynayan takıma rekabeti davet ediyorum.