EnguLizyoN
New member
ŞANS: UP hükümeti Pazar günü bir dernek muhtırası imzaladı (Moa) ile 5.000 Rs’nin üzerinde crore tata Gençlerin becerilerini geliştirmelerine ve onları modern endüstriye uygun hale getirmelerine yardımcı olabilecek bir hareketle eyalet genelinde 150 ITI’yi yükseltecek teknolojiler.
Olayla ilgili konuşan Başbakan Yogi Adityanath zamana uygun olarak beceri geliştirme ihtiyacını bastırdı. “Hızlı tempolu dünyada, teknik düzeyde kapsamlı değişiklikler oldu, ancak devletin ITI’leri yükseltilmedi. Yeni teknolojiye ayak uyduramazsak kesinlikle geride kalacağız.” Yogi söz konusu.
CM, ITI’nin laboratuvarlarının ve ekipmanlarının iyileştirileceğini söyledi. Aynı zamanda, eyalet ITI’leri için Tata Technologies’den iyi eğitmenler de mevcut olacak. Eyalet hükümeti sözcüsü, her yıl eğitilen 35.000 gencin Tata’daki ve yurtdışındaki prestijli kurumlarda iş bulabileceğini söyledi.
Tüm projenin maliyetinin% 87’sinin tarafından karşılanacağını belirtmekte fayda var. Tata Teknoloji Limited ve eyalet hükümeti tarafından% 12.
Tata Technologies CEO’su Warren Harris şirketin hedefinin gençleri mühendislik ve teknolojide daha iyi hale getirmek olduğunu söyledi.
“Uttar Pradesh’e gelme fırsatı bulduğumuz için şanslıyız” dedi.
Harris, imzalanan MoA kapsamında UP’de 150 ITI’nin yükseltileceğini söyledi. Tata Technologies, bu ITI’lerde 11 yeni uzun vadeli işlem ve 23 yeni kısa vadeli kurs gerçekleştirecek. Harris, “Amacımız, buradaki gençlerin becerilerini geliştirmek ve onları işe bağlamaktır” dedi. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Departmanı altında, eyalette toplam 305 devlet endüstriyel eğitim enstitüsü (ITI) faaliyet göstermektedir. Bu İTÜ’lerde toplam 72 mesleki kurs verilmektedir.
Sözcü, devletin endüstriyel eğitim kurumlarının modernize edilmesi gerektiğini söyledi.
İnovasyonla birlikte robotik ve internet gibi şeylerin günün ihtiyacı haline geldiğini söyledi.