Üçüncü sıra? Armuttan aşağı. Jílek başlangıcı övüyor, Juliš ve Fortelný’den daha fazlasını bekliyor

EnguLizyoN

New member
“Konumu çok güzel. Bir süre bunun tadını çıkaracağız, ancak sonra tekrar yokuş aşağı gideceğiz, çünkü önümüzde bir kupa maçı var ve bu hiç de kolay olmayacak.” Sigma antrenörü Václav Jílek bugünün (16:30) heyecanla bekliyor MOL Kupası Třinec’te.

Ama masa güzel görünüyor, değil mi?
Üçüncüyüz ama bunun nedeni Pilsen’in Boleslav ile maçı ertelenmiş olması. Seyircinin de ilgisini çektiğini hissediyorum. Kazan her oyunda iki kişi büyüyor, bu yüzden bir dahaki sefere on kişi olmasını isterim. Seyirci hissediliyor, bize yardımcı oluyorlar, bu çok büyük bir iltifat. Buraya 5-6 bin kişi gelse, bir ortam yaratılsa ve yavaş yavaş bir yere doğru ilerlese çok mutlu olurum. Çocuklar ikinci yarıda Liberec karşısında insanlara güvenlerinin kör olmadığını gösterdi. Performans ve zaferle geldikleri için onlara teşekkür ettiler ama ben bu sorudan kaçtım.

Masa…
…iyi görünüyor ama altı oyun var. Maratonun başlangıcında üçüncüyseniz bu harika, ancak on ikinci bitirirseniz kimse tezahürat yapmaz. Önümüzde çok fazla maç var ve eğer onlara alçakgönüllülükle girmezsek ve üçüncü olduğumuzdan emin olmazsak hiçbir yere gidemeyiz.

İkinci yarıda Liberec karşısında galibiyeti yakaladınız.
Zorlu şartlarda zorlu bir maç. İlk yarı başarısız oldu, rakip daha iyi kombine etti, hareket etti ve topları sektirdi. Koşarken güçlü değildik. Maça kaygılı girdiğimiz izlenimini edindim. Sandığımız kadar emin değildi. Yavaşlattığımız ve balonları fırlattığımız X durum vardı. Liberec’in durumu daha ciddi değildi ama birbirimize baktık ve bu hiç de iyi değildi.

Olomouc’un Liberec, Pospíšil ve Juliš ile oynadığı maçtaki sevinci, atıcı Pokorný’yi tebrik etti (sağda)

Aradan sonra neyi değiştirdiniz?
Pas oyununda pozisyon alarak bekleri daha yükseğe çıkardık, oyunu daha hızlı çevirdik, orta yarılarda daha çok oynadık ve sonlara doğru daha fazla baskı yaptık. İlk yarıda ceza sahasında sadece Juliš vardı. Genel olarak konsepti değiştirdik. Oyuncular bunu ciddiye aldılar ve ikinci yarıda çok iyi oynadık. Duran toplardan gol atmamıza rağmen hak edilmiş bir galibiyet. Sonunda kornerden gol attığımız için mutluyum, iyi oynadık. Kalite ve hırs açısından puan tablosunun üst yarısında yer alan güçlü bir rakibi yendik. İkinci yarıdan itibaren toparlanmak istiyoruz.

Stoper Jakub Pokorný’nin oynayabildiği için rahatladınız mı?
Aşırı boyutta. Perşembe günü sadece Beneš’imiz vardı. Evde ateşi olan Franta Matys bile yoktu. Kuba Pokorný bireysel moddaydı ve sakatlığı hala hassastı. Sağlık ekibinin tavsiyesi onun maça hazır olmayacağı yönündeydi, bu yüzden Ondra Zmrzlı ve Jirka Sláma ile bir seçeneğimiz vardı ve bu pek iyi görünmüyordu. Cuma günü Poky kendini önemli ölçüde daha iyi hissettiğini ve zaten tutunduğumuz bir şans olduğunu söylemeye geldi. Sağlık ekibindeki adamlar sabahtan akşama kadar bunun üzerinde çalıştı ve Kuba’yı hazırladıkları için onlara büyük bir teşekkür borçluyuz. Sadece savunmada etkili değildi, aynı zamanda gol de attı. Mutlu sonla biten bir hikaye.

Pokorný’nin performansından genel olarak memnun musunuz?
İlk maçlarda bazı aksaklıklar yaşadık ama birbiri ardına gelen vuruşlar oldu. Artık Vít Beneš – Kuba Pokorný çifti istikrara kavuştu. Pilsen’de bile sakatlanana kadar işler yolunda görünüyordu. Hayal ettiğimiz hazır olma durumuna (fitness ve oyun) ulaşır.

Kimin bineceği konusunda son sözü kim söyledi? Doktorlar mı, Pokorny mi yoksa sen mi?
Oyuncuların ise sıkıntı olsa bile oynayacağını söyleme hakları yok. Bu her zaman sağlık ekibinin sorumluluğundadır. Cuma günü tekrarlanan yaralanma tehlikesini gösteren egzersizler yaptı ve bu durum azaldı. Poky, Cuma günü bireysel antrenmana çıktı, maçtan önceki gün takımla ilk antrenmanını yaptı ve başardı.

Haftalık elektrik kesintisinin ortaya çıkmasından endişe etmediniz mi?
Hayır, oyuncular belli bir standartta. Bir haftaya kadar işbirliğini unutmayacaklar, burada sondaj yapıyoruz. Yaklaşımına sevindim. Maça çıkmaya kararlı olsa da zihniyet önemli. Savaşmaya hazırdı. Doktorlar bize riskin yüksek olduğunu, belki yüzde elli olduğunu söylese maça gitmiyor. Onun iki ay sahalardan uzak kalmasını göze alamayız. Ancak risk yüzde ondu. Bu ödendi.

Hangi sakatlık onu rahatsız ediyordu?
Ancak hamstring bölgesinde herhangi bir sıvı veya yırtık yoktu. Sadece esneme vardı ve bu da yırtılmıştı ama az miktarda kas lifi vardı. Cuma günkü üç keskin sprintten sonra ondan çıkan iyi enerjiyi görünce bunun iyi olabileceğine inandım.

Defalarca taktiksel ve disiplinsel kısa devreler yaşayan stoper Lukáš Vraštil’in üzerinde koruyucu bir el daha ne kadar kalacak?
Biliyorum ama şunu söyleyecek kadar ileri gitmeyeceğiz: Lanet olsun, sana güvenmiyoruz çünkü bunun gibi daha çok durumun var. Tekrar bir şans daha beklemesi gerekiyor. Franta Matys de burada, şu ana kadar sadece B seviyesi modunda, ancak önkoşulları var, kendine güvenmeye ve oynamaya ihtiyacı var. Vrasťa bununla başa çıkabilecek kadar deneyimli. Onun üzerinde kesinlikle sopa kırmayız. Bu tür durumların daha fazla olduğuna katılıyorum. Bu acelecilikten değil, her ne pahasına olursa olsun çok fazla çaba harcamaktan kaynaklanır ve bazen ters etki yapar. Hradec’in cezasını ya da Liberec’in iptal edilen uzaklaştırmasını düşündüğümde… Bunun üzerinde çalışması gerekiyor. Hala kariyerinin sonunda değil, gelişmesi gereken bir alan var, bu yüzden daha iyi olacağını umuyorum.

Olomouc takımından Lukáš Vraštil, Spartan Lukáš Haraslín’e arkadan faul yapıyor. Başlangıçta müdahale nedeniyle sarı kart gördü.

Oyunda pek dikkat çekmeyen forvet Lukáš Juliš’ten de beklediğiniz bu mu?
Şimdi bize penaltıyla yardım etti ama onu oyunda daha güçlü tutmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun temel nedeni Lukáš’ın kondisyonunu daha da sıkılaştırmamız gerektiği. Koşullar zor, havasız olunca daha çabuk yoruluyor ve maça yetişiyor. Çalışmak istemediğinden değil. Gelmeden önce ideal durumda değildi. Ama ceza sahası içinde güçlü, oraya vardığında içinden geçmeyi başarıyor. Onun daha aktif olmasını, orta sahadaki hücum aksiyonlarının bir parçası olmasını istiyoruz. İyi haber şu ki Lukáš bunun farkında ve çalışacak. O alçakgönüllüdür. Tekrar molamız olacak ve ekstra bir şeyler yapmak için yerimiz olacak. O zaman daha da geçerli olacaktır.

Ama bu onun yetenekleri dahilinde mi? O Chytil gibi bir saldırgan değil.
Yetenekleri dahilindedir. Sezona beş haftalık, on dört günlük bir fitness blokunun ardından girdi ve bu, bir yıldır orta yük seviyesinde olan ve oyun yükü olmayan bir oyuncu için yeterli değil. Tribünlerden hareket kabiliyeti yedek kulübesinden daha kötü görünebilir ancak oyuncuyu tekrarlar arasında test etme fırsatımız var. Onu daha iyi bir seviyeye hazırlayacağız.

Jan Fortelný ne zaman başlayacak?
Devre arasında yemek pişirmeye başladığını söyledi. Maç yükü antrenman yükünden farklıdır. Kırklara kısa süreli kesintiler de eşlik ediyor, iki kez dizinde sorun yaşadı, bunu daha sonra gösterecek. Honza’dan beklentiler daha yüksek ve bunun için tüm önkoşullara sahip. Onu tanıyorum, ilk kez dört yıl önce Sparta’da tanıştık, potansiyeli daha yüksek. Bu bir iş meselesi, bunu onun elinden almak istiyoruz.

Jan Fortelný, ilkbaharda Sigma’da yaşadığı sakatlık nedeniyle pek bir şey gösteremedi, bu nedenle bu sezon için daha da büyük bir iştahı var.

Filip Zorvan yedek oyuncu rolüyle nasıl başa çıkıyor?
Maça dair bir vizyonumuz var. Liberec’le işleri daha da ilerletmek istedik ama olmadı. Filip bir şans bekliyor, mantıksal olarak kızgın ama buna saygı duyuyor ki bu da tek doğru seçenek. Otuz dakikalığına oraya geldiğinde yine kalitesini gösterdi. İstediğini söylüyor, çalışıyor, ideal durum bu. O zaman hangi oyuncuyu seçeceğimiz önemli çünkü sorumluluk bize ait.

Antonín Rŷek’in rekoru nasıl görünüyor?
Toníček… Bu uzun bir dava. Manyetik rezonanstan sonra yarısı biten üç ay süren konservatif tedaviye geçti. Olumlu tarafı yüzünde daha fazla enerji görüyorum, bir şeyler oluyor. Fitness eğitmenlerine göre testlerdeki performans artıyor, kas gücü de yavaş yavaş gelişiyor. Ancak bize sinirin yaralanma öncesi gücüne tam olarak kavuşması için kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğu söylendi. Beklemek zorundayız. Sinir kökünün ne kadar gevşediğini görmek için üç aya daha ihtiyacımız olacak. Daha iyi, daha iyi ve daha iyi görünüyor, ancak hala optimal değil.