EnguLizyoN
New member
Meerut: Geçen Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kısa bir süre sonra, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky tüm vatandaşları vatan için mücadele etmeye çağırdı. Öne çıkanlar arasında aslen UP’deki Baghpat’tan Brijendra Rana vardı ve en iyi yaptığı şeyi yaptı – ilaç dağıtmak.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanı Valerii Zaluzhnyi, devam eden savaşta hayat kurtaran ilaçları kesintisiz tutarken gösterdiği çabaların farkında olarak Rana’ya “son derece prestijli bir ödül” olan “Onur Rozeti”ni takdim etti. Nadir durumlarda sadece askeri komutan tarafından”.
Madalya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Anavatan Anıtı’nın heykelini içeriyor.
“Ukrayna bana çok şey verdi, artık geri verme zamanım geldi”
Heykel, II. Dünya Savaşı’nda Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi’nin bir parçasıdır. sıkıyönetim.”
“Brijendra Hindistan’da doğmuş olmasına rağmen, Ukrayna’yı kendi ülkesi olarak görüyor ve ilaç tedarikini sağlam tutmak için yorulmadan çalışıyor. Bu övgüye değer,” General Zaluzhnyi bir video yayınında söyledi. Silahlı kuvvetlere ek olarak, Ukrayna Sağlık Bakanlığı da Rana’nın “hayırsever” eylemleri için birkaç takdir mektubu yayınladı.
Elli bir yaşındaki Rana, tıp okumak için 1990’ların başında Ukrayna’ya gitti ve Oksana adında yerel bir kıza aşık oldu. Çift evli ve şu anda 16 yaşında bir kızları var, Sophia. Kharkiv’de bazı arkadaşlarıyla Ananta Medicare adında küçük bir ilaç şirketi kurdu ve sonunda başarılı bir çok uluslu ilaç şirketine dönüştü. Geçen yıl savaş patlak verdiğinde Rana, karısı ve kızıyla birlikte ülkeyi terk etme fırsatına ve imkânına sahipti. Ancak kalmaya karar verdi ve ailesine güvenli bir çıkış teklif etti, ancak onlar da reddetti. “Ülke bana çok şey verdi, geri verme zamanım gelmişti. Ailemin ayrılmayı reddetmesi, kararlılığımı daha da güçlendirdi. Tıp savaşta önemli bir rol oynuyor ve ben üzerime düşeni yapıyorum, ”dedi Rana Pazartesi günü TOI’ye telefonda.
O zamandan beri Rana, yaralı askerlere ve sivillere ücretsiz ilaçlar, özellikle de sevkiyatın %70’ini oluşturan – şirketin Hindistan merkezli Ganganagar, Rajasthan’daki tesislerinde üretilen antibiyotikler – sağlanmasında aktif olarak yer aldı. Yerinden edilmiş sivillere ulaşmak için erişilebilir tıbbi tesisleri düzenli olarak ziyaret eden Rana, “Sağlık Bakanlığı ve ordu, ilaçları savaş cephesine ve cephedeki birkaç hastaneye taşımak için gerekli lojistiği sağladı” dedi. Evde, ailesi Baghpat’ın Nirpura köyünde dua ediyor ve savaşın yakında bitmesini umuyor
“Brijendra Amca hâlâ Hindistan’a ve evine çok bağlı. Savaş çıkmadan önce yılda neredeyse iki kez bizi ziyaret ederdi. Kendisi ve ailesi için endişeliyiz ve savaşın bir an önce bitmesini umuyoruz. Ödülü alması gerçekten hepimiz için bir onur. Kuzeni Naveen Rana, sadece akrabaları olarak değil, Hintliler olarak da bizi gururlandırdı” dedi.