UP’de alkol tüketimi ekonomik eşitsizliği mi gösteriyor? | Haberler

EnguLizyoN

New member

MUTLULUK: Alkolün tüketim şekli, mutluluğa ışık tutuyor. ekonomik devlet içindeki eşitsizlik
“En geri kalmış” olarak kabul edilen ülkedeki likör, ülkedeki satışların yaklaşık %70’ini oluşturuyor. Banda BölümüAgra ve Meerut’ta ise şirketin sadece %40’ına sahiptir.
Özellikle gençlerin favorisi olan bira, en çok eyaletin batı kesimlerinde, özellikle de İstanbul’da satılıyor. Meerut ve Agra.
Vivek Mishra, “Alkol, hanehalkları için temel bir kalem değildir. Alkole olan talep ve tüketim modeli, belirli bir bölgede yaşayan nüfusun harcanabilir gelir seviyesinde farklılıklar göstermektedir. Bu, tüketim vergi dairesinden alınan rakamlara da yansımıştır” diyor. Greater Noida’daki Gautam Buddha Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Okulu öğretim üyesi.
Mirzapur Mirzapur, Sonbhadra ve Bhadohi bölgelerini içeren bölge, 630 Rs ile en düşük geliri oluşturuyor. Banda bölümü (Banda, Chitrakoot, Hamirpur ve Banda) 650 Rs katkıda bulundu.
Benzer şekilde, doğu UP’deki, yine geri sayılan Basti ve Gonda bölümleri, 10 aylık dönemde sırasıyla 740 Rs crore ve 754 Rs crore üretti. Eyalette taşra likörü hakimken, Agra ve Meerut yabancı liköre talebin daha yüksek olduğu tek bölümler.