UP’de daha fazla içecek markasına izin verecek yeni tüketim vergisi politikası | Lucknow haberlerini getirmek için

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Haziran ve Temmuz aylarından itibaren daha fazla alkollü içki türü ve markasının satışa sunulması bekleniyor. Eyalet kabinesi, 2023-24 mali yılı için tüketim vergisi politikasını onaylayarak, ekstra nötr alkol üretimini artırmanın yolunu açtı (ENA) açık.
Tüketim Dairesi yetkilileri, politikanın içki işine daha fazla oyuncunun girmesine izin vereceğini ve ayrıca içki şirketleri arasındaki rekabeti artıracağını söyledi. Özel tüketim departmanı, geçen mali yılda 40.000 Rs crore’a ulaşan daha fazla gelir elde etti.
Vergi yapısı bakanlık tarafından değiştirilmediğinden, Hindistan’da yapılan yabancı likörün son tüketicileri en sevdikleri markaları neredeyse aynı fiyat aralığında alacaklar. Bakanlık ayrıca, devlete girmekten kaçınan yerli ve yabancı markaların girişine yol açacak olan marka tescil ücretlerini de düşürdü.
“1,25 lakh Rs’de sabitlenirken, şirketlere stoklarının satışı için daha düşük marka tescil ücreti ödeme esnekliği veriliyor. Örneğin, bir marka için yıllık talep sadece 500 şişe ise, taban kayıt ücreti artık 20.000 Rs olmak Bu, şirketi yaşayabilir kılıyor” dedi bir memur.
Belirli bir ülkenin fiyatı likör markaları kaynaklar yükselebileceğini, diğerleri için düşebileceğini söyledi. Departman, maksimum satış fiyatını belirleme işini üreticilere ve içki fabrikalarına bırakmıştır. “Daha fazla talep oluşturmak için fabrika çıkış fiyatı düşük tutulursa nihai fiyatlar da daha düşük olacaktır. Fabrika çıkış fiyatlarının arttığı yerlerde MRP de yükselecektir” dedi. için lisans ücretleri IMFLbira ve manken mağazaları %10 arttı.
Tüketim Komiseri Senthil C Pandian “Şu anda IMFL üreticileri diğer eyaletlerden ENA satın alıyor. Yeni politika ile hedefimiz ENA üretimini teşvik etmek. Tüketim durumundan üretim durumuna geçeceğiz.” Pandian, UP ile iş yapmayı kolaylaştırmak için yeni oyuncular için giriş engellerinin düşürüldüğünü söyledi.
İçki tüccarları refah derneği sözcüsü Devesh Jaiswal şunları söyledi: “Lisans ücretlerinin artırılması yalnızca perakendecilerin üzerindeki yükü artıracaktır. Bizimle yalnızca önemli noktalar paylaşıldığı için politika çıktıktan sonra geri bildirimimizi sağlayabileceğiz. uzak.”