UP’nin cesur kızları, Dünya Kupası zaferine ulaşmak için olasılıkları alt etti | Haberler

EnguLizyoN

New member

ŞANS: Hintli 19 yaş altı kadın takımı Pazar günü Potchefstroom’da düzenlenen ICC Kadınlar T20 Dünya Kupası açılışını kazanarak tarih yazdığında, Uttar Pradesh’in bunu kutlamak için özel bir nedeni vardı.
Takımdaki beş kız – Arhana Devi, Sonam YadavParsavi Chopra, Falak Naz ve yedek oyuncu Shikha Gehlot – Dünya Kupası’ndaki başarılarıyla Uttar Pradesh’i gururlandırdı.
Parshavi Chopra finalde hayalindeki koşusuna 13’te iki sayı ile devam ederken, Arkana Devi 17’ye 2 kafa derisi yüzdü. sonam Yadav ayrıca bir küçük kapı talep etti.
Unnao bölgesindeki Rataipur köyünden gelen Archana Devi, sonunda kendi izini bırakmadan önce birçok zorlukla yüzleşmek zorunda kaldı.
“2007’de babamızı kanserden kaybettik ve ardından küçük erkek kardeşimiz 2017’de yılan ısırığından öldü. Geçimimizi sağlamakta zorlanıyorduk. Biri anneme Kasturba Gandhi Balika Vidyalaya’nın kızlara ücretsiz eğitim, barınma ve yemek verdiğini ve ardından Archana’yı aldığını söyledi. Ganj Moradabad’da bir KGBV’ye kayıtlı,” dedi Archana’nın erkek kardeşi Rohit.
“KGBV Poonam’daki spor öğretmeni, Archana’nın kriketle ilgilendiğini keşfetti ve onu eğitiminin başladığı Kanpur’daki Rovers Kulübünü işleten Kapil Pandey’e götürdü. Bu arada annem ‘khoya’ yaptı ve geçimini sağlamak için pazarda sattı. ,” ekledi.
Rohit, “Bugün bizi dileyenler evimizde su içmediler. Babam ve ağabeyimin ölümünden sonra annemle alay ettiler” dedi.
Kriket oyuncusu Kuldeep Yadav’ı da çalıştıran Archana’nın koçu Kapil Pandey, ona övgüler yağdırdı.
“Her zaman Kuldeep Yadav gibi oynamak istemiştir. Onun güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirdim ve spin atma becerilerini geliştirdim,” dedi Pandey. Firozabad’dan alıngan bir kız olan Sonam Yadav da mücadelelerden nasibini aldı. “Maddi durumumuz pek iyi değil.
Bir televizyon setimiz yok ve Sonam’ın finalde oynamasını izlemek için bir televizyon kiralamak zorunda kaldık. Bizim için büyük bir gündü. Sonam’ın bir cam fabrikasında işçi olarak çalışan babası Mukesh Kumar Yadav, “Sonam bizi gururlandırdı” diyor. Klasik bir sol kol döndürücü olan Sonam, İngiltere’nin çok yönlü oyuncusunun çok önemli kalesini ele geçirdi. sophia küçükHindistan’ın Dünya Kupası’nı kazanmasına yardım edin.
“Sonam’ın başarısının övgüsü, onu daha iyi performans göstermesi için motive eden kardeşi Aman ve koçu Ravi Yadav’a aittir. Sonam’ın kriket oynayabileceğinden emin olmak için çifte görev yapmak zorunda kaldım,’ dedi Mukesh. Altı kardeşin en küçüğü olan Sonam, 2015 yılında Firozabad Bölge Kriket Akademisi’ne katılarak kriket oynamaya başladı. “O doğal bir oyuncu.
Ancak, birçok arkadaşımız ve akrabamız kızların kriket oynamaması gerektiğini düşündüğü için eleştirilere ve alaylara maruz kaldı, ”dedi Aman TOI’ye. o gider “Özel bir okulda öğrenci olarak çalışıyorum ve ailem Yamuna kıyısındaki bir kenar mahallede kiralık bir barınakta yaşıyor. Falak, çocukluğundan beri oynamayı severdi ve 2012 yılında kriket oynamaya başladı.
Onu büyük bir akademiye gönderecek kadar param yoktu. Sonunda koç Ajay Yadav onu çalıştırmayı kabul etti” dedi Falak’ın babası Naseer Ahmed. “Ne zaman başarısızlıkla karşılaşsa ve davalarda reddedilse, hayal kırıklığına uğrardı. Ona her zaman daha çok denemeye devam etmesini söyledik. Bu benim için büyük bir an. İyi ki kızım ülkeye defne kazandırdı” dedi.
Antrenörü Ajay Yadav, Falak’ın 2018’de UP 19 Yaş Altı kadrosuna seçildiğini söyledi. “Kendisini orta tempolu bir atıcıdan hızlı bir atıcıya dönüştürmek için çok çalıştı. Çok disiplinli ve çok çalışıyor” dedi. Dünya Kupası kadrosunun yedek oyuncusu Ghaziabad’dan Shikha Gehlot, kadroya katılmak için çok çalışmak zorunda kaldı.
Antrenörü Rahul Chaudhary, “Shikha, kriket akademisine ulaşmak için bisikletle günde 16 km yol kat ederdi. Çok çalışkan ve disiplinlidir.” Onun babası Yogesh Kumar “Karım bir güzellik salonu işletiyorken, ben köyümde küçük bir dükkan işletiyorum. Kızımın sıkı çalışmasının zengin bir temettü vermesinden mutluyum.”
Parshavi’nin babası Gaurav Chopra, “Kızım kaymayı severdi ama ailemizde kriket oynadığı için bizim ayak izlerimizi takip etti. Kulüp kriket oynadım. Babam bölgesel kriket oynardı. Oğlum da kriket oyuncusu. Yuvraj Singh Kriket Akademisi’ne kaydoldum. Daha sonra Youngster Academy’ye katıldı. Hepimizi gururlandırdı.”