Uttarkand Mühendisi Türkiye Depremi Sonrası Kayıp | Dehradun Haberleri

EnguLizyoN

New member

DEHRADUN: Dehradun’dan 36 yaşındaki bir fabrika mühendisi, Pazartesi günü ülkeyi vuran 7,8 büyüklüğündeki büyük depremden bu yana Türkiye’nin Anadolu bölgesinde kayıp, binlerce kişiyi öldürdü ve birçoğu hala izlenemez durumda.
Dehradun’un Balawala bölgesinde ikamet eden ve Bengaluru merkezli Oxyplants India Private Limited’de fabrika mühendisi olarak çalışan Vijay Kumar, “Kulcu Gaz adlı bir şirket için çözünmüş asetilen gazı fabrikasının inşası ve işletmeye alınması için Türkiye’ye gitmişti. Türkiye’nin lider endüstriyel gaz şirketi.
Bir basın toplantısında konuşan MEA’nın batı sekreteri Sanjay Verma şunları söyledi: “Adana’da (Türkiye) bir kontrol odası kurduk. Etkilenen bölgelerin ücra köşelerinde on Kızılderili mahsur kaldı, ancak güvendeler. Bir Kızılderili iş ziyareti yapan vatandaş kayıp.Ailesi ve Bengaluru’da görev yaptığı firma ile temas halindeyiz.”
Vijay’in erkek kardeşi Arun Kumar TOI’ye, “Kardeşim Pazartesi gününden beri kayıp. Bana Vijay’in çalıştığı fabrikada hala bir kurtarma operasyonunun sürdüğünü söyleyen Hindistan büyükelçiliği yetkilileriyle temas halindeyim.”
Daha fazla ayrıntı paylaşan Arun, “Büyükelçilik tarafından, Türkiye’deki kurtarma ekiplerinin Vijay’in mahsur kalmış olabileceği yerin yakınında bir benzin pompasının bulunması nedeniyle güçlüklerle karşı karşıya olduğu konusunda bilgilendirildim” dedi. Arun, “Ağabeyim o ülkeye 23 Ocak’ta şirket ziyareti sırasında ulaştı. Kendisiyle en son 5 Şubat (Pazar) sabahı görüştüm. Bütün aile onun güvenliğinden endişe ediyor.”
Aslen Pauri Garhwal ilçesine bağlı Lansdowne tehsil’deki Dhaksuna köyünden olan Vijay, eşi ve altı yaşındaki oğlu Dehradun’un Balawala bölgesinde kiralık bir evde yaşarken Bengaluru’da çalışıyordu.