EnguLizyoN
New member
ŞANS: fiyatları yabancı içki Pazar günü yapılan resmi bir açıklamaya göre, Uttar Pradesh’te bira, 1 Nisan’dan itibaren yeni tüketim vergisi politikasının uygulanmasıyla yüzde 10 artacak.
Yeni tüketim vergisi politikası 2023-24 tarafından onaylandı Uttar Pradesh Kabinesi Cumartesi günü.
Açıklamaya göre, yabancı içki, bira, kenevir ve manken dükkanlarının ruhsat ücretlerine yüzde 10 zam yapıldı.
Hükümet ayrıca, model dükkanlardaki kantin tesisini çalıştırma ücretini yeni özel tüketim vergisi politikasındaki mevcut Rs 2 lakh’tan 3 lakh Rs’ye yükseltti.
Yeni politika ile hükümet, yabancı içki, bira ve şarabın gümrüklü antrepo izinleri (BWFL-2A, 2B, 2C) için lisans ücretini ve teminatını da artırdı. Ana depo kayıt ve yenileme maliyetleri de artırılmıştır.
Ruhsat ve kantin işletme izinlerinin yanı sıra depo izinlerindeki artış, nihayetinde içecek fiyatlarında artışa yol açacaktır” dedi. Devesh Jaiswal arasında UP İçecek Satıcıları Refah Derneği.
Fiyatların ne kadar artacağı konusunda yorum yapmak için henüz çok erken” dedi.
Yeni likör politikası, ülkede üretilen alkollü içkilerin minimum garanti kotasında (MGQ) yüzde 10’luk bir artışı da içeriyor. Uygulamayla birlikte, ülke çapındaki likör perakendecileri, 2022-23’te 58,32 crore dökme litre yerine, hacme göre yüzde 36 alkol (ABV) yoğunluğundan 64,15 crore dökme litre satın almak zorunda kalacak.
Hükümet, likör lobisinin satış saatini şu anki 10:00’dan 22:00’den 23:00’e uzatma baskısına rağmen, mevcut satış saatlerini değiştirmedi.
Ancak hükümet, “özel günlerde” satış süresinin uzatılması hükmünü getirdi.
Yeni tüketim vergisi politikası, “Özel durumlarda, satış süresi önceden hükümet onayı ile uzatılabilir” diyor. Bu “özel durumlar” henüz tanımlanmamıştır.
Hem kentsel hem de kırsal alanlarda Gautam Budh Nagar, Lucknow ve Ghaziabad belediye şirketleri alanının 5 km yakınlık içindeki yetki alanı için özel bir kategori oluşturularak otel veya restoran ve club bar lisansları için lisans ücreti artırıldı, politika okur.