Yeni Yıl Hediyesi: UP devlet öğretmenleri için kartlarda promosyon | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: UP hükümeti, neredeyse on yıl sonra devlet okullarında öğretmen terfisinin önünü açtı. Bu CM’den sonra gelir Yogi Adityanath tüm departmanları, tüm devlet dairelerinde devam eden çalışan terfilerini tamamlamaya yönlendirdi. Yaklaşık 60.000 öğretmen bundan faydalanacak.
İçinde Yeni yıl Devlet okulu öğretmenlerine hediye olarak, UP hükümeti on yıl sonra terfilerinin önünü neredeyse açtı. Bu, Başbakan Yogi Adityanath’ın tüm departmanlara tüm devlet dairelerinde çalışanların devam eden terfilerini tamamlama talimatı vermesinden sonra geldi. Sipariş yaklaşık 60.000 öğretmene fayda sağlayacak.
Uttar Pradesh Temel Eğitim Konseyi’ne bağlı devlet tarafından yönetilen ilk ve orta okullarda çalışan öğretmenler on yıldır sıralarını bekliyorlar. İlkokul öğretmenleri en son 2015 yılında terfi ettirildi. O dönemde, Şubat 2009’a kadar atanan öğretmenler bu ödeneği almışlardı.
Özel Sekreter, İlköğretim Awadesh’in emriyle Kumar Tiwari, hükümet Milli Eğitim Genel Müdürü’nden bir terfi teklifi almıştı. Bu bağlamda amaç, terfi sürecini mevcut kurallara göre başlatmaktır.
Genel Eğitim Direktörü Vijay Kiran Anand “Her ilçe milli eğitim görevlisi kıdem kütüğünü ve dosya talep ve itirazlarını gösterecek ve müdürden kıdemli öğretmene, yardımcı öğretmene ve kıdemsiz öğretmenden başöğretmene terfileri şeffaf bir şekilde sağlayacak. Önemli sayıda öğretmen faydalanacaktır.”
Yönetmeliğe göre, öğretmenlerin atanmalarından üç yıl sonra terfi etmeleri gerekiyor. Buna göre Şubat 2009’dan sonra atanan öğretmenlerin 2012’de terfi ettirilmeleri gerekirdi.
Mağdur bir müdür, “Terfi eksikliği nedeniyle, binlerce öğretmen ayda ortalama 2.500 ila 3.000 Rs kaybediyor. Üstelik bu okulların çoğu, normal bir müdür yerine bir müdür tarafından yönetiliyor” dedi.
UP Ortaokul Öğretmenleri Derneği’nin bir devlet memuru, Sanjay Kannaujiya “Allahabad Yüksek Mahkemesi’nde devam eden davalar var. Nihai bir karara varılana kadar devlet ilkokul ortaokul öğretmenlerine nakdi yardım sağlamalıdır.”
Şu anda, eyaletin 75 bölgesine yayılmış 1,3 lakh hükümet ilk ve orta okullarında okuyan 1,9 crore öğrenci var.
Bu okullarda 5 binden fazla öğretmen istihdam edilmektedir.