Yüksek Komiser Barry O’Farrell: Adani, Avustralya’da hâlâ en büyük yatırımcı, yatırım tamamen işlevsel

PiKe

New member
Yüksek Komiser Barry O’Farrell: Adani, Avustralya’da hâlâ en büyük yatırımcı, yatırım tamamen işlevsel

YENİ DELHİ: Avustralya Yüksek Komiseri Barry O’Farrell Pazartesi günü Adani grubunun Avustralya’da önemli bir yatırımcı olmaya devam ettiğini söyledi.
Pazartesi günü O’Farrell, “Adani’nin yatırımı Avustralya’da tam olarak çalışıyor. Avustralya’dan iş üzerinde herhangi bir etkisi olduğuna dair herhangi bir rapor görmüyorum, o hala büyük bir yatırımcı,” dedi.
Adani Group, Gautam Adani tarafından kurulan çok uluslu bir holdingtir. Merkez ofisi Ahmedabad’da bulunuyor.
Avustralya Yüksek Komiseri ayrıca Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese’nin Holi arifesinde Ahmedabad’a geleceğini söyledi. O’Farrell, “Onun bu kutlamalara katılmasını bekliyorum” dedi.
O’Farrell, Hindistan ve Avustralya’nın 21. yüzyıl özlemlerini yerine getirmek için iki yönlü hareketlilik yoluyla bağlarını derinleştirdiğini iddia ederek, “Hindistan’ın çok yakında Avustralya kampüslerine sahip olacağını” söyledi.
Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan geçtiğimiz günlerde iki Avustralya üniversitesi, Wollongong ve Deakin’in yakında Gujarat’ta kampüsler kuracağını söyledi.
Dharmendra Pradhan, “Eğitim, tüm dönüşümün anahtarıdır. Bu nedenle eğitim, tüm dönüşüm ve ortaklıklar için doğal ‘ana’dır. Hindistan ve Avustralya, 21. yüzyılın özlemlerini yerine getirmek için iki yönlü hareketlilik yoluyla bağlarını derinleştiriyor” dedi.
Eğitim Bakanı Jason Clare başkanlığındaki Avustralya ziyaret heyeti, Çarşamba günü Pradhan liderliğindeki Hindistan heyeti ile üst düzey bir görüşme gerçekleştirdi ve Yeni Delhi’de öğrenci katılım programlarına katıldı.
Pradhan ayrıca, eğitim bağlarının güçlendirilmesinin her iki ülkeden öğrencilere farklı kültürel ortamlarda öğrenme ve yeni deneyimler kazanma fırsatları sağlayacağını, “Vasudhaiva Kutumbakam” veya “Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek” değerlerini gerçekten güçlendireceğini söyledi. . Hindistan’ın G20 Başkanlığı’nın da teması.
Milli Eğitim Bakanlığı’na göre, her iki taraf da okul, yüksek ve mesleki eğitim alanlarında eğitim sektöründeki ortaklıklarını ilerletmek için görüşmelerde bulundu.
Her iki ülkedeki gençleri güçlendirmek ve eğitim ve beceri sektörünü canlandırmak için katılımı derinleştirmenin yollarını tartıştılar.Her iki bakan da yüksek öğretim, beceri ve araştırma sektörlerinde ulusötesi eğitim sağlanması yoluyla kurumsal işbirliğini ve iki yönlü hareketliliği geliştirmeye olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiler. ,” diye ekledi bakanlık.
Avustralya Yüksek Komiseri ayrıca “Hint-Pasifik NATO’sunda Quad’in değişmediğini” vurguladı.
Dörtlü Dışişleri Bakanları yakın zamanda Hint-Pasifik’ten ASEAN’a kadar çeşitli konularda kapsamlı bir soruşturma yürüttü.
Toplantıya Dışişleri Bakanı S Jaishankar, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Japon mevkidaşı Yoshimasa Hayashi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken başkanlık etti.
Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (Dörtlü), özgür ve açık bir Hint-Pasifik’i destekleme konusundaki kararlı taahhüdünü yeniden teyit etti ve anlaşmazlıkların tehditlere veya güç kullanımına ve seyrüsefer ve uçuş özgürlüğüne başvurmadan barışçıl bir şekilde çözülmesini güçlü bir şekilde destekledi.