Yüzlerce insanı işten çıkarmak mı, yoksa üretimin yerini değiştirmek mi? Saçma, Miele yönetimi söylentilere tepki gösteriyor

EnguLizyoN

New member
Geçen yıl satışlarında ve kârında düşüş yaşayan ve daha sonra insan sayısını onda bir oranında azaltan ve üretim tesislerinin genişletilmesini erteleyen şirket, daha fazla “kurtarma” adımı hazırlıyor ve yaklaşık 100 kişinin çalıştığı tesisteki toplu işten çıkarmalarla ilgili bilgi tehdidinde bulunuyor. 1.700 kişi ama fabrika yönetimine göre bunlar gerçeğe dayanmıyor.

“Ürettiğimiz segmente yönelik talebin azaldığını kaydetsek bile Miele kesinlikle krizde değil. Yüzlerce değil kırk çalışan gidiyor. Miele teknoloji fabrikasının genel müdürü Petr Vodák, “Bu sorunu doğal bir şekilde, yani emekli olan veya başka bir yere giden insanların yerini almayarak çözüyoruz” dedi.

Aynı zamanda imha şubesinin Polonya'ya taşınacağı yönündeki endişe verici haberleri de reddediyor. “Hiçbir üretim bizden uzaklaşmıyor. Üretim Almanya'dan Polonya'ya taşınıyor” dedi. Ona göre gerçeğe dayanmayan, asılsız olumsuz bilgiler gereksiz yere ırka zarar verir.

Çamaşır makineleri, kurutucular ve bulaşık makineleri gibi birinci sınıf elektrikli ev aletleri üreten Miele, geçen yıl ev aletlerine olan talebin azalması nedeniyle satışlarının beşte bir oranında düşerek 9,6 milyar krona düştüğünü gördü. ČTK'ya göre şirketin karı geçen yılki 323,5 milyondan 204,7 milyona geriledi.

“Zaten 2022 yılının ortalarında beyaz eşya talebinde ciddi bir soğuma yaşandı. Vodák, yıllık raporunda “Şirket buna, bugüne kadar orijinal seviyesine dönmeyen üretim hacmini azaltarak tepki gösterdi.” dedi.

Uničov fabrikası, tek sahibi İsviçre şirketi Imanto AG olan çok uluslu Miele grubunun bir parçasıdır.