Yüzlerce ip cambazı ilk kez Olomouc'ta yürüyüşe çıkarak K10'u fethetti

EnguLizyoN

New member
Uluslararası Tempolu Yürüyüş Günü için planlanan bu etkinlikle teneffüstekiler, İngiliz komedi grubu Monty Python'un kült serisindeki efsanevi skeçi anmak ve Monty Python'un mizahını anmak istiyor ama aynı zamanda bunu bir tür iç temizlik olarak da görüyorlar. . Pazar günü hava durumu ve havanın çok dondurucu olmasına rağmen buz ya da kar olmaması onların lehine oynadı.

Etkinliğin organizatörü Karolina Hrbková, “Bundan biraz korktuk, çünkü tempolu yürüyüş başlı başına oldukça zahmetlidir ve buz da buna katkıda bulunmaz” diyerek tempolu yürüyüşün minimalist bir forma da sahip olabileceğini ekledi. “İnsanların seçeneklerini düşünmesi gerekiyor. Hiçbir yaratım uğruna bacağını kırmaya değmez” diye gülüyor.

Organizatörler, 2012'den bu yana tempolu yürüyüş yürüyüşlerinin yapıldığı Brno geleneğinden ilham aldı. Buradan Çek Cumhuriyeti'nin diğer yerlerine ve yurt dışına yayıldılar. Olomouc'ta da benzer bir şey yapma fikrine coşku eşlik etti.

Kasıtlı saçmalık

“Yeni yılda kesinlikle yine koşullar nedeniyle mantıklı olmayan bir takım faaliyetlere girişmeye zorlanacağız. Bu eylem tamamen saçmalıktır ve buna özgürce ve sevinçle karar verebiliriz” diye yazmıştı Facebook profilinde o zaman.

Olumlu tepkilerden sonra hemen bir hazırlık komitesi kuruldu ve üyeleri titizlikle provalara başladı. Pazar günkü prömiyerden önce kostümlü prova yapıldı. Monty Python mizahının tanınmış bir hayranı olan David Hrbek de kaçırılmayacak siyah melon şapkaya katıldı.

“Monty Python'u oynamaya çalışmıyoruz, bu yüzden kıyafetler hakkında çok fazla düşünmüyoruz, ancak tabii ki tüm bu fikrin en eğlenceli tarafı, ağırbaşlı dış görünüş ile etrafta bir salak gibi dolaşmanız arasındaki zıtlık. . Ancak önemli olan, bir grup insanın bir araya gelerek enerjisini daha derin bir anlamı olmayan bir şeye ayırmasıdır. Ancak kişisel olarak benim için bu, tükenmişliğe karşı mükemmel bir öz savunma biçimidir” diye itiraf etti Hrbková.

Bir psikolog da tempolu yürüyüş olgusundan ve bunu yürüyüşün başında uygulamanın ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Bir savunma aracı olarak durgunluk

Hızlı yürüyüşçüler, 1969'da kurulan İngiliz komedi grubu Monty Python'a saygılarını sunuyorlar. Grubun BBC televizyon ağı için yarattığı Monty Python's Flying Circus dizisi özellikle ikoniktir.

“1990'larda Monty Python skeçlerini ve filmlerini izledik ve benim için bu bir gönül meselesi. Daha geçen cumartesi, hazırlık komitesi ve ben Monty Python'un The Anlamı of Life filmini izledik ve bu film bize, tüm durgunluğun arkasında, toplum üzerinde baskı oluşturan tüm olası saçmalıklara karşı bir tür savunmaya dair daha derin bir fikir olduğunu açıkça doğruladı. ve bazen tamamen saçmalık yapmak gerekir ki tüm bunlardan dolayı delirmeyelim,” diye tamamladı Hrbková.