Yüzüncü yıl kutlamaları Çek-Slovak Kupası mücadelesine destek verecek. Prag sekiz takıma ev sahipliği yapıyor

EnguLizyoN

New member
Çarşamba günü çeyrek finalde Nymburk Svit'le, Děčín Komárno'yla, USK Handlova'yla ve Olomouc Levice'yle oynayacak.

Lig lideri Nymburk, Çek Kupası'nda 16. zaferine aday ve 2021'den itibaren bu zaferi kazanmayı bekliyor. Geçtiğimiz yıl, Loune'da Opava'ya karşı finali kaybetmişti ve geçen yıl da Brno'ya karşı çeyrek finalde elenmişti. .

“Nymburk üç yıldır kupasız mı kaldı? Cidden? Bunun farkına bile varmadım. Her halükarda Çek ve Çek-Slovakya Kupaları bizim için net hedeflerdir. Sahip olduğumuz takım oldukça yeni ve kupa için oynandığı söylendiği andan itibaren bu yıl motivasyon mümkün olan en yüksek seviyede olacak” dedi milli kanat oyuncusu Jaromír Bohačík, Çek Basketbol Federasyonu'ndan bir basın açıklamasında.

FIBA Avrupa Kupası çeyrek finalisti için Svita karşısında işin kolay olmasını beklemiyor. “Hiç de. Sonuçta Slovakya'da ilk dörde girmeyi başardılar, dolayısıyla kaliteli olacaklar. Muhtemelen dengeli bir şutör sahaları var, dolayısıyla onlara hazırlanmak önemli olacak. Bohačík, “Dördüncüye karşı ilk maçın kolay olacağını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

AJ Walton (solda) ve Matěj Svoboda, Děčín takım arkadaşı Tomáš Pomikálek'i kaldırıyor.

Çek Kupası, geçen yıl Prag'da finalde Brno'yu yenen Děčín tarafından savunuluyor. “Kupayı savunmak güzel olurdu. Nymburk'la ancak nihai finalde karşılaşacağımız için konuşlandırma da nispeten ilginç. Top yuvarlaktır, her şey olabilir. Hedefimizin final olduğunu söylemek güzel olurdu ama gerçekten uzun bir süreç ve Pazar günü lig derbileri oynadık, dolayısıyla toparlanmak için daha da az zamanımız var. Bizim için altı günde dört maç olacak ve ilginç bir deneyim olacak” dedi Děčín kaptanı Tomáš Pomikálek.

Amerikalı Jordan Harris ve Joshua Scott, Sırp Mihailo Todoroviç ve Karadağlı Balša Mirotic, polis tarafından kelepçelenerek götürüldükten ve Avrupa Birliği dışında sınır dışı edilmeleriyle ilgilenildikten sonra Handlov kadrosundan ayrılırken USK, zayıflamış bir rakibe karşı çeyrek finalde oynayacak. Birlik. Slovak medyasına göre kulüp onlara geçici oturma izni ayarlamadı.

“En azından kulüp olarak bizim için, yabancıların ayrılacağı bilgisi bize ulaşmadan önce bile favori olduğumuzu düşünüyorum. Her durumda, rakibin bu kadar kısa sürede bile başka bir takviye bulup bulmadığını bilmiyoruz, dolayısıyla bu bizim için bir bilinmez olacak” dedi Praglı oyun kurucu Ondřej Švec.

USK Prag'dan Ondřej Švec (sağda) Brno'dan Greg Lee'nin etrafından dolaşıyor.

Çek Kupası çeyrek finalinde Pardubice'yi eleyen Olomouc, Slovakya şampiyonu Levice ile start alacak. “Basketbol camiası için Final 8'deki en büyük sürprizin biz olduğumuzu söyleyebilirim, ancak kesinlikle sayı olarak orada olmamızı, yirmi üç farkla yenilip sekizinci bitirmemizi istemiyorum. En iyi Slovak takımıyla başladığımızda bu kulağa tuhaf gelebilir, ancak çeyrek finalde Nymburk veya Děčín'le oynamaktansa Levice ile oynamayı tercih ederim” dedi oyun kurucu Lukáš Feštr.

“Sanırım ısınma turunda Prievidza'yı henüz tamamlayamamışken yendik. Prievidza şu anda Slovakya'da dördüncü sırada yer alıyor. Levice'i neden yenemediğimizi bilmiyorum ve yarı finalde sezon başında onlarla yendiğimiz Děčín'in olacağını tahmin ediyorum. Bir şeyin yolunda gitmeyeceğine inanmamak için hiçbir neden göremiyorum. Burada yüksek sesle bir şey bağırmak istemiyorum ama iyi maçlar oynayacağımızı umuyorum” diye ekledi Feštr, 11. takımın lig tablosundaki hırslarına ilişkin.

Olomouc'tan Lukáš Feštr (solda), Jure Škifič'in üzerinden Pardubice'nin sepetine şut atıyor.

Perşembe günü yarı finaller ve 5. ile 8. sıra için düellolar oynanacak. Cuma günü ise final sıralaması için maçlar yapılacak ve final saat 19.00'da başlayacak.