Babiš'e göre Esteban yöntemlerini kullanan biri varsa o da Bakan Lipavsky'dir.

EnguLizyoN

New member
Lipavský Pazar günü Çek televizyonunda Otázky Václav Moravec'te Babiš hakkında şunları söyledi: “Bana öyle geliyor ki, ülkemizin savunma kabiliyetini ve uluslararası siyasi konumunu baltalayarak bu ülke için şimdiden bir güvenlik tehdidi haline geliyor.” .

Ayrıca kendisine göre Babiš'in Macaristan Başbakanı Viktor Orbán tarafından “yönetildiği” gerçeğinden de bahsetti. O, şimdi yeni Slovakya Başbakanı Robert Fic ile birlikte, Rusya'nın askeri olarak işgal ettiği Ukrayna'ya yardım etme konusunda oldukça ölçülü bir duruş sergiliyor.

Babiš daha sonra ANO hareketinden meslektaşlarına Lipavský hakkında sorular soran bir e-posta gönderdi. “Bana bu zm*da'nın temelini oluşturan tezleri verin. Bana İsrail'in hikayesini, halkımızı nasıl aldattığını, Doha'da nasıl olduğunu, her yere gittiğini, kampanya yaptığını, yazışmalı seçimleri yaz” diye yazdı. Ancak posta başka bir adrese de gitti, alıcı onu kendisine saklamadı ve gazetecilere verdi. Korsanlar daha sonra hükümet koalisyonunda olağanüstü bir toplantı yapılması için baskı yaptı.

Eski başbakan Perşembe günü, beş kişilik koalisyonun çağrısıyla Salı günü gerçekleşecek olan Çek Cumhuriyeti'ne Güvenlik Tehditleri adı verilen Temsilciler Meclisi'nin olağanüstü toplantısı hakkında “Bu toplantıyı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Gölge hükümetinin basın toplantısında ANO parlamento kulübü başkanı Alena Schillerová, “Kimseye Batı yanlısı bir parti olduğumuzu kanıtlamak zorunda değiliz” dedi.

Gölge hükümetin belediye binasında toplanmasına eleştiri

Muhalefetin eleştirisi ve Olomouc'taki koalisyon ortaklarının şaşkınlığı, ANO'nun, ANO adına belediye başkanı Miroslav Žbánek'in başkanlığını yaptığı belediye binasında kendi gölge hükümetiyle bir toplantı düzenleme kararıyla karşılandı. Muhalefete göre belediye binası parti toplantılarının mekanı olmamalıdır. Koalisyon ortakları bu eylemden önceden haberdar olmadıklarını iddia ediyor.

Žbánek'e göre bu bir ANO tanıtım etkinliği değil ve meclis üyeleri, hareketin lideri Andrej de dahil olmak üzere ANO milletvekillerinin gelişi hakkında önceden bilgi aldılar büyükanne. ANO gölge hükümeti sabah belediye binasında, öğleden sonra ise Clarion Kongre Oteli'nde toplantılar düzenledi; belediye başkanı ve halkla bir toplantı ve vatandaşlarla bir tartışma onu bekliyordu.