Kamyon yol vermedi, çarpışma başka bir arabayı üçüncünün yoluna fırlattı. Beş yaralı

EnguLizyoN

New member
Polis, “Kaza sırasında, Přerov hastanesine kaldırılan Škoda'nın 25 yaşındaki sürücüsü ve her ikisi de Olomouc Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 16 ve 18 yaşlarındaki iki genç kadın yolcusu yaralandı.” sözcüsü Miluše Zajícová.


“Hafif yaralanmalı sürücüyü Přerov hastanesine götürdük, araç ekibinin geri kalanında ise orta dereceli yaralanmalar vardı, bu yüzden onları Olomouc Üniversite Hastanesine götürdük. Olomouc Bölgesi Acil Sağlık Hizmeti sözcüsü Břetislav Bolard, iDNES.cz'ye herhangi bir kırık yoktu, ancak iç kanama ve beyin sarsıntısından şüpheleniyorduk” dedi ve kurtarıcıların kazadaki diğer iki katılımcıyı olay yerinde tedavi ettiğini ekledi.


İtfaiye ekipleri, arabanın önünde oturan kadın ve erkeği çıkarmak için hidrolik aletler kullanmak zorunda kaldı.


“Yolcu tarafındaki kapı tamamen deforme olmuş. B sütununu hidrolik makasla kestik, arka kapıyı söktük ve böylece iki yaralıya erişim sağladık. Daha sonra onları dışarıda omurga tahtası üzerinde serbest bıraktık ve tıbbi kurtarma hizmetinin kurtarıcılarına teslim ettik” diye açıkladı bölgesel itfaiye sözcüsü Lucie Balážová.


Polise göre arıza, D1 karayolundan ilerleyen yaşlı bir kamyon şoförüydü. Horní Moštěnice'de otoyola doğru yaklaşan arabaya yol vermeyerek sola dönmeye başladı.


“Binek araç sürücüsü duruma tepki verecek zamanı bulamayınca aracın ön kısmıyla römorkun yan kısmına çarptı. Polis sözcüsü Zajícová, çarpışmanın sonucu olarak Škoda'nın yolun ters istikametine savrulduğunu ve burada otoyol yönünde seyreden bir Fiat aracıyla çarpıştığını söyledi.


Kamyon şoförü kazayı büyük bir yara almadan atlattı. “Alkol varlığına ilişkin nefes testleri tüm sürücüler için negatif çıktı. Maddi hasarın ilk olarak 520.000 CZK olduğu tahmin ediliyordu. Kaza halen araştırılıyor ve ihmal nedeniyle ağır bedensel zarar verme suçu şüphesiyle ceza davası başlatıldı.” diye ekledi Zajícová.