Mantıklı sahneyi işgal edecek. Šumperk Tiyatrosu, en çok satan pilatın uyarlanmasını gerektiriyor

EnguLizyoN

New member
Kahramanlar, benzersiz yeteneklerle ve herkesin farklı kullandığı açıklanamayan bir güçle dolu iki mantıklıdır. Hayaletler ya da daha doğrusu “ölümsüz” ve şimdiki halkı da tahtalarda görünür.

Hikayenin çoğu şu anda gerçekleşiyor, ancak aynı zamanda cadı denemelerinin dönemine de geri dönüyor. Gizem, fantezi, maneviyat, masallar, gerçeklik ve tarihin kenarına dayanarak, yönetmen Petr Mančal senaryo temelinde dönüşüyor.

Zorlu madde Pilatus ile deneyime sahiptir. Birkaç yıl önce romanı bir radyo uyarlamasına aktardı. Ayrıca senaryenin kendisine göre.

Yönetmen Petr Mančal, Markéta Pilátová'nın romanına göre Jeseníky Dağları'nın Karanlık Partisi üretiminin eğitimini gözlemliyor.

Yazar Markéta Pilátová, üretim sensibil: Jeseníky Dağları'nın karanlık tarafı hakkındaki eğitimini gözlemliyor.

Yönetmen, “En zor şey, romanın romanı daha fazla olasılık verdiği farklı tarihsel seviyelerle başa çıkmaktı. Duyarsızların inandırıcı olma yeteneğini yakalamak da zordu.” Birçok insanın meraktan tiyatroya gelmesini bekliyor. Ve romanı okuyanlar.

Mažal, “Romanın ve tiyatro oyununun yüzleşmesi korkmuyor. Tiyatro kesinlikle kitabın görsel -işitsel bir görünümü değil. Roman bir başlangıç noktası ve ilham. İnsanların Markéta Pilátová'dan esinlenen performansı görmeye geleceğini söyleyebilirim.” Dedi.

Üretim Sensibilinin Test edilmesi: Jeseníky Dağları'nın Karanlık Partisi, Markéta Pilátová'nın Romanına Göre Petrusk Tiyatrosu'nda Petr Mančal tarafından yönetildi. Resimde Klára Marxová Evangelin ve Filip černý

Ünlü romanının tiyatro senaryosu Pilateova tarafından Šumperk Theatre'ın gereksinimine dayanarak geliştirildi. “Bölgesel maddeler getirmeye çalıştığımız için, yazara romanın tiyatro senaryosuna girip girmeyeceğini sorduk. Çok hızlı bir şekilde kabul ettik.”

Markéta Pilátová aynı fikirde. “Sonuçta, tiyatro uyarlaması bu hikayenin başka bir hayatı. Ve uzun zamandır bir oyun yazmayı hayal ettim.”

Romanının senaryosu ile ilgili çok deneyime sahipti. Sadece yukarıda belirtilen radyo senaryosu değil, aynı zamanda hala tasvir bekleyen bir film senaryosu idi.

Šumperk Tiyatrosu aktörleri Drama Sensibil'in galasını uyguladı.

“Bay Sodomka yazılı olarak bana çok yardımcı oldu. Sen senaryoların yaratıcısı olduklarını söyleyebilirim.

Yazar şu anda en saygın Çek yazarlarından biri ve en çok çevrilmiş. Magnezya Edebiyat Ödülü ve Josef Škvorecký Ödülü'ne tekrar tekrar aday gösterildi. Šumperk ve Prag'da dönüşümlü olarak Velké Losiny'de yaşıyor.

Bu yıl Šumperk Tiyatrosu'ndaki tek bölgesel oyun değil. Aktörler yakında mükemmel bir Šumperk kayakçı ondřej bankasının yaşam yolculuğu olan Michael Sodomka Vabank'ı hazırlamaya başlayacaklar. Prömiyer 31 olacak.

“Efsanevi yarışlar ve ünlü düşmeleri de dahil olmak üzere tüm banka kilometre taşları tahtalarda oynanır, ancak her zaman inanılmaz bir şekilde sallanır. Olimpiyatları veya Dünya Şampiyonasını kazanmayan sporcu, ama her zaman onun ve spor ve hayata yaklaşımı olmuştur.