EnguLizyoN
New member
“Bizim için karasal bir yelkenli yelkenden daha fazla macera değil. Hiçbir şey insanları tam rüzgarda otuz metrelik bir direğe çekmekten daha fazla rahatsız etmeyecek,” diyor Olomouc'daki Palacký Üniversitesi Shracký Üniversitesi'nin kurucusu.
Okyanuslardaki seyir sizin için doğru rahatlama mı?
Oldukça adrenalin. Bir organizatör ve çoğunlukla ilk nakliye memuru olarak sorumluluğum var ve ben oldukça gerginim, çünkü su ve rüzgar öngörülemeyen unsurlar. Tabii ki, sizi seyir için hazırlayacağız, dümeni kontrol etmeyi, çekmeyi, indirmeyi ve yelkenleri ve diğer gerekli becerileri ayarlamayı öğreneceğiz. Ancak hazırlanamayacak durumlar var. Örneğin, bir ip veya yelken patlayabilir ve teknenin gemide kırıldığı ve mürettebatı yaraladığı bir durum yaşadım. Bu durumda, sefer sizin için sona erer. Kurtarıcılar ve sahil devriyesi arıyorsunuz, motoru atın ve limana dönün.
Bu özel makaleyi okuyun Idnes Premium Aboneliği ile
Favori
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf ediyorsunuz
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edeceksiniz
Bugün katılın ve alın:
Okyanuslardaki seyir sizin için doğru rahatlama mı?
Oldukça adrenalin. Bir organizatör ve çoğunlukla ilk nakliye memuru olarak sorumluluğum var ve ben oldukça gerginim, çünkü su ve rüzgar öngörülemeyen unsurlar. Tabii ki, sizi seyir için hazırlayacağız, dümeni kontrol etmeyi, çekmeyi, indirmeyi ve yelkenleri ve diğer gerekli becerileri ayarlamayı öğreneceğiz. Ancak hazırlanamayacak durumlar var. Örneğin, bir ip veya yelken patlayabilir ve teknenin gemide kırıldığı ve mürettebatı yaraladığı bir durum yaşadım. Bu durumda, sefer sizin için sona erer. Kurtarıcılar ve sahil devriyesi arıyorsunuz, motoru atın ve limana dönün.
Birisi gemiden düşerse, o zaman tüm yelkenlere yelken açan bir Colossus'u çevirirse, onlarca dakika sürer. Ve akım o kadar güçlü ki sizi bulma şansı olmayacak.
Bu özel makaleyi okuyun Idnes Premium Aboneliği ile
Favori
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf ediyorsunuz
Ön ödeme
Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edeceksiniz
Bugün katılın ve alın:
- Idnes.cz, lidovky.cz ve expres.cz sınırsız erişim
- Ünlü yazarlardan 50.000'den fazla premium makale
- Gazetelerimize ve dergilerimize çevrimiçi ve okuyucuya ücretsiz erişim