Mutlu Makar Sankranti 2023: Dilekler, Mesajlar, Alıntılar, Resimler, Selamlar, Facebook ve Whatsapp DurumuMakar Sankranti, her yıl 14 Ocak’ta kutlanan bir Hindu festivalidir. Makar (Oğlak) bir Hindu burcudur ve Sankranti yön değiştirmek anlamına gelir. Uçurtma festivali olarak da bilinen Makar Sankranti, kış mevsiminin bitişini ve yaklaşan hasat mevsimini anmak için kutlanır. Büyük ölçüde Kuzey Hindistan’da kutlanan Makar’ın Sankranti’ye saygı gösterdiği ve hasadı yararlı ve etkili araçlarla kutsadığı için güneş tanrısı Surya’ya teşekkür ettiği gözlemlenir.
Makar Sankranti Festivali, Hindistan’ın her yerinde coşkuyla kutlanıyor. Kuzey Hindistan’da insanlar Ganj’da kutsal banyolar yapar, pirinç ve dal (mercimek) döker ve Khichdi (bir pirinç yemeği) hazırlar. Festival, insan ruhunun ve yaşam sevincinin bir kutlamasıdır. Ailenin ve arkadaşların toplanıp kutlama yaptığı bir zamandır. Bu festival sırasında insanlar, insan günahlarını yıkayacağına inandıkları için Ganga, Yamuna, Godavari, Krishna gibi kutsal nehirlere dalıyorlar. İnsanlar da birbirinden lezzetli yemekler hazırlıyor ve evlerinin teraslarından birbirinden güzel uçurtmalar uçurarak hep birlikte şenliğin tadını çıkarıyor.
Bu festival vesilesiyle, ailenize ve arkadaşlarınıza iyi şanslar dilemek için bazı dilekler, mesajlar, alıntılar, resimler, Facebook ve Whatsapp durum metinleri burada.
Makar Sakranti Dilek ve Mesajları
“Bu Makar Sankranti size yeni bir umut ve verimli bir hasat getirsin. Mutlu Makar Sankranti”
“Hayatın daha parlak tarafına bakın, bu çok hoş ve güneşin sizin için gülümsediğini ve kuşların sizin için şarkı söylediğini görün. Mutlu Makar Sankranti”
“Büyük bir bağlılık, şevk ve canlılıkla, umut ve ışık ışınlarıyla, size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyoruz”
“Güneş kuzeye yolculuğuna başlarken, bir araya gelip bu bolluk mevsimini sevgi, barış ve neşeyle kutlayalım. Size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum”
“Güneşe tapın, uçurtmayı uçurun ve günü kutlayın, çünkü bu hasat mevsimidir. Herkese mutlu Makar Sankranti.”
“Bu, anın tadını tam bir yoğunluk ve neşeyle çıkarabileceğiniz yılın zamanı. Size ve ailenize çok müreffeh bir Makar Sankranti diliyorum”
“Güneş ve hasat bayramı burada. İlim ve hikmetle gönlünüz aydın olsun. Mutlu Makar Sankranti canım”
“Bir araya gelip bu mutlu günü kutlayalım. Uçurtma uçuralım ve mutluluk gökyüzüne dokunalım. Size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum”
“Dünyanın sunduğu tüm mutluluklar size gelsin. Mutlu Makar Sankranti”
“Makar Sankranti’nin bu mübarek gününde, mutluluk, huzur ve refah içinde yaşamanızı dilerim. Makar Sankranti Kutlu Olsun”
“Makar Sankranti’nin bu vesilesiyle Tanrı size sağlık ve zenginlik versin.”
“Yılın ilk festivalinin tadını çıkarmanın zamanı geldi. Size müreffeh ve keyifli bir Makar Sankranti diliyorum”
Makar Sakranti’den alıntılar ve görseller
“Gur’un tatlılığı ve til’in sıcaklığı hayatınıza bol şans getirsin. Mutlu Makar Sankranti”
“Bu Makar Sankranti’nin pilotları gibi başarı ile yükseklere uçabilirsin.”
“Size şenlik ateşinin sıcaklığını ve til laddo’nun tatlılığını diliyorum – size ve ailenize çok mutlu Makar Sankranti.”
“Yılın ilk festivalinin tadını çıkarmanın zamanı geldi. Size müreffeh ve keyifli bir Makar Sankranti diliyorum”
“Makar Sankranti’nin bu mübarek gününde, mutluluk, huzur ve refah içinde yaşamanızı dilerim. Makar Sankranti Kutlu Olsun”
“Bu Makar Sankranti hayatınızı neşe, mutluluk ve sevgiyle doldursun. Size ve ailenize çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum.”
“Hayatınız til ve gurun tatlılığı ile dolsun. Size ve ailenize çok mutlu Makar Sankranti diliyorum”
“Bu hasat mevsimi size refah ve pozitiflik getirsin.
Tatlı al, tatlı konuş ve TATLI ol, MUTLU SANKRANTI.”
Bu “Makar Sankranti” sizin için keyifli ve hayırlı olsun!
Umarım bu Sankranti festivali hayatınıza büyük bir mutluluk getirir.”
“Yılın bu ilk bayramı hayatınıza yeni mutluluklar ve mutluluklar getirsin.”
“Yaşamın sonsuz gizemi yeni bir başlangıçtır. Makar Sankranti’ye en iyi dileklerimle!”
“Hayatınız til ve gurun tatlılığı ile dolsun. Size ve ailenize çok mutlu Makar Sankranti diliyorum”
Makar Sakranti için Facebook ve WhatsApp durumu
Ömrünüz aşkla dolsun.
Hayatınız lakshmi ile kutsansın
Hayatınız mutlulukla kutsansın.
Mutlu Makar Sankranti!
Güneş yeni bir umutla doğuyor Uçurtmalar güçlü ekinlerle uçuyor
Hasat edilmeye hazır Her şey umuda işaret ediyor,
Sevinç ve bolluk.
Mutlu Makar Sankranti
Bu bayram getirsin,
İyi bir hasat vaadinde,
Pongal’ın tatlılığı Güneşin parlaklığı Neşe,
umut ve şans
Mutlu Makar Sankranti!
Mandir ki ghanti, Arti ki thali,
Nadi kkinare suraj ki lali,
Jindige me aye khushiyo ki bahar,
Apko mubarak ho sankranti ka tyohar
Meethe gur mein mil gaye til,
Udi patang aur khil gaye dil,
Har pal sukh aur har din shaanti,
Monkey sab ke liye laaye Makar Sankranti.
Mithi Boli, Mithi juban,
MAKAR SANCRAT ka yahi hai paigam
Tatlı al, tatlı konuş ve TATLI ol,
MUTLU SANKRANTİ
Khusboo’dan Gurh di mithaas’a Moongfali,
Sarson da Saag’da Makki di roti,
dil di khushi te apneya da pyar,
mubarak hove tuhanu Makar Sankranti da tyohar
***Mutlu Makar Samkranti***
Pal Pal Sunahre aptal Khile,
Kabhi Na Ho Kanto Ka Samna,
Jindagi Aapki Khushiyo Se Bhari Rahe,
Sankranti Par Hamari Yahi Shubhkamna.
!!…Mutlu Makar Sankranti…!!
Jaggery’den keyifli sezon geldi
Ve güneş ışığına ve
Uçurtma Sıcaklığı Ve
Huzur ve Mutluluğun Neşesi
Mutlu Makar Sankranti
Bajare ki roti,
nimbu ka achar,
suraj ki kirne,
Chand ki chandani aur apno ka pyaar.
Har jeevan ho khushal,
MUBARAK HO AAPKO “MAKAR SANKRANTI KA TYOHAR.”
Büyük bir özveriyle,
şevk ve neşe,
Sevinç ve umut ışınlarıyla,
Size ve ailenize diliyorum,
MUTLU MAKAR SANKRANTI 2020
Bu bayram getirsin,
İyi bir hasat vaadinde,
umut ve şans
Mutlu Makar Sankranti!
Sevinç ve bolluk.
Mutlu Makar Sankranti
Ömrünüz aşkla dolsun.
Mutlu Makar Sankranti!
Bu hasat mevsiminin tüm sevdiklerinizin yüzünü güldürmesi ve şenliklerin tadını gümbür gümbür çıkarmanız dileğiyle! Mutlu Makar Sankranti.
Bu hasat mevsiminin size ve ailenize mutluluk ve refah getirmesini diliyorum. Mutlu Makar Sankranti!
Kutsal ateşin ışığı sevdiklerinize sıcaklık versin ve bu lohri’de onları ilahi rehberlikle doldursun. Hepinize Mutlu Makar Sankranti!
Kutsal ateşin ışığı sevdiklerinize sıcaklık versin ve bu lohri’de onları ilahi rehberlikle doldursun. Hepinize Mutlu Makar Sankranti!
Makar Sankranti Festivali, Hindistan’ın her yerinde coşkuyla kutlanıyor. Kuzey Hindistan’da insanlar Ganj’da kutsal banyolar yapar, pirinç ve dal (mercimek) döker ve Khichdi (bir pirinç yemeği) hazırlar. Festival, insan ruhunun ve yaşam sevincinin bir kutlamasıdır. Ailenin ve arkadaşların toplanıp kutlama yaptığı bir zamandır. Bu festival sırasında insanlar, insan günahlarını yıkayacağına inandıkları için Ganga, Yamuna, Godavari, Krishna gibi kutsal nehirlere dalıyorlar. İnsanlar da birbirinden lezzetli yemekler hazırlıyor ve evlerinin teraslarından birbirinden güzel uçurtmalar uçurarak hep birlikte şenliğin tadını çıkarıyor.
Bu festival vesilesiyle, ailenize ve arkadaşlarınıza iyi şanslar dilemek için bazı dilekler, mesajlar, alıntılar, resimler, Facebook ve Whatsapp durum metinleri burada.
Makar Sakranti Dilek ve Mesajları
“Bu Makar Sankranti size yeni bir umut ve verimli bir hasat getirsin. Mutlu Makar Sankranti”
“Hayatın daha parlak tarafına bakın, bu çok hoş ve güneşin sizin için gülümsediğini ve kuşların sizin için şarkı söylediğini görün. Mutlu Makar Sankranti”
“Büyük bir bağlılık, şevk ve canlılıkla, umut ve ışık ışınlarıyla, size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyoruz”
“Güneş kuzeye yolculuğuna başlarken, bir araya gelip bu bolluk mevsimini sevgi, barış ve neşeyle kutlayalım. Size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum”
“Güneşe tapın, uçurtmayı uçurun ve günü kutlayın, çünkü bu hasat mevsimidir. Herkese mutlu Makar Sankranti.”
“Bu, anın tadını tam bir yoğunluk ve neşeyle çıkarabileceğiniz yılın zamanı. Size ve ailenize çok müreffeh bir Makar Sankranti diliyorum”
“Güneş ve hasat bayramı burada. İlim ve hikmetle gönlünüz aydın olsun. Mutlu Makar Sankranti canım”
“Bir araya gelip bu mutlu günü kutlayalım. Uçurtma uçuralım ve mutluluk gökyüzüne dokunalım. Size çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum”
Makar Sakranti’den alıntılar ve görseller
“Gur’un tatlılığı ve til’in sıcaklığı hayatınıza bol şans getirsin. Mutlu Makar Sankranti”
“Bu Makar Sankranti’nin pilotları gibi başarı ile yükseklere uçabilirsin.”
“Size şenlik ateşinin sıcaklığını ve til laddo’nun tatlılığını diliyorum – size ve ailenize çok mutlu Makar Sankranti.”
“Bu Makar Sankranti hayatınızı neşe, mutluluk ve sevgiyle doldursun. Size ve ailenize çok mutlu bir Makar Sankranti diliyorum.”
“Bu hasat mevsimi size refah ve pozitiflik getirsin.
Tatlı al, tatlı konuş ve TATLI ol, MUTLU SANKRANTI.”
Bu “Makar Sankranti” sizin için keyifli ve hayırlı olsun!
Umarım bu Sankranti festivali hayatınıza büyük bir mutluluk getirir.”
“Yılın bu ilk bayramı hayatınıza yeni mutluluklar ve mutluluklar getirsin.”
“Yaşamın sonsuz gizemi yeni bir başlangıçtır. Makar Sankranti’ye en iyi dileklerimle!”
Makar Sakranti için Facebook ve WhatsApp durumu
Ömrünüz aşkla dolsun.
Mutlu Makar Sankranti!
Sevinç ve bolluk.
Mutlu Makar Sankranti
Bu bayram getirsin,
İyi bir hasat vaadinde,
umut ve şans
Mutlu Makar Sankranti!
Mandir ki ghanti, Arti ki thali,
Nadi kkinare suraj ki lali,
Jindige me aye khushiyo ki bahar,
Apko mubarak ho sankranti ka tyohar
Meethe gur mein mil gaye til,
Udi patang aur khil gaye dil,
Har pal sukh aur har din shaanti,
Monkey sab ke liye laaye Makar Sankranti.
Mithi Boli, Mithi juban,
MAKAR SANCRAT ka yahi hai paigam
Tatlı al, tatlı konuş ve TATLI ol,
MUTLU SANKRANTİ
Khusboo’dan Gurh di mithaas’a Moongfali,
Sarson da Saag’da Makki di roti,
dil di khushi te apneya da pyar,
mubarak hove tuhanu Makar Sankranti da tyohar
***Mutlu Makar Samkranti***
Pal Pal Sunahre aptal Khile,
Kabhi Na Ho Kanto Ka Samna,
Jindagi Aapki Khushiyo Se Bhari Rahe,
Sankranti Par Hamari Yahi Shubhkamna.
!!…Mutlu Makar Sankranti…!!
Jaggery’den keyifli sezon geldi
Ve güneş ışığına ve
Uçurtma Sıcaklığı Ve
Huzur ve Mutluluğun Neşesi
Mutlu Makar Sankranti
Bajare ki roti,
nimbu ka achar,
suraj ki kirne,
Chand ki chandani aur apno ka pyaar.
Har jeevan ho khushal,
MUBARAK HO AAPKO “MAKAR SANKRANTI KA TYOHAR.”
Büyük bir özveriyle,
şevk ve neşe,
Sevinç ve umut ışınlarıyla,
Size ve ailenize diliyorum,
MUTLU MAKAR SANKRANTI 2020
Bu bayram getirsin,
İyi bir hasat vaadinde,
umut ve şans
Mutlu Makar Sankranti!
Sevinç ve bolluk.
Mutlu Makar Sankranti
Ömrünüz aşkla dolsun.
Mutlu Makar Sankranti!
Bu hasat mevsiminin tüm sevdiklerinizin yüzünü güldürmesi ve şenliklerin tadını gümbür gümbür çıkarmanız dileğiyle! Mutlu Makar Sankranti.
Bu hasat mevsiminin size ve ailenize mutluluk ve refah getirmesini diliyorum. Mutlu Makar Sankranti!