Sadece 6 ay, aileme kanserimden bahsetme: altı yaşındaki doktor Hyderabad’a söyledi | Haydarabad Haberleri

benbilirim

Global Mod
Global Mod
Sadece 6 ay, aileme kanserimden bahsetme: altı yaşındaki doktor Hyderabad’a söyledi | Haydarabad HaberleriHİDERABAD: “Sadece altı ayım kaldı, aileme kanserimden bahsetme” – altı yaşındaki bir çocuk, ölümünden sonra nörolog tarafından paylaşılan artık viral olan bir tweet’te Haydarabad doktoruna böyle söyledi.
Ömrü bu kadar kısa olan bir çocuk için, Manu Apollo Hastanelerinden Dr. Sudhir Kumar, 5 Ocak tarihli ve bir milyondan fazla kişi tarafından okunan yürek burkan tweet’te, (isim değişti) olağanüstü bir soğukkanlılık gösterdi.
Genç bir çift içeri girdiğinde, Dr Kumar için başka bir yoğun OPD idi. “Manu dışarıda bekliyor. Kanseri var ama ona söylemedik. Lütfen kendisine görünün ve tedavinizi önerin ve teşhisi onunla paylaşmayın” dediler doktora. Manu tekerlekli sandalyeye getirildi. “Gülümsüyordu, kendinden emin ve akıllı görünüyordu” Doktor Kumar hatırladı.

6 yaşında bana: “Doktor, ben 4. derece kanserim ve sadece 6 ay yaşayacağım, aileme bundan bahsetme… https://t.co/69E92RrjYk

— Dr Sudhir Kumar MD DM
🇮🇳
(@hyderabaddoctor) 1672840246000
Manu’ya beyninin sol tarafında 4. derece glioblastoma multiforme teşhisi konmuştu, bu da onu sağ el ve bacağında felç geçirmesine neden oldu. Ameliyat oldu ve kemoterapi gördü. Ayrıca beyin kanseri nedeniyle epileptik nöbetler geçirdi.
Doktor, “Manu, ailesinden benimle özel olarak konuşmasına izin vermelerini istediğinde gitmek üzereydiler,” diye hatırladı. Alıntı kılavuzu, Dr Kumar şunları söyledi: “Doktor, hastalıkla ilgili her şeyi iPad’de okudum ve sadece altı ayım kaldığını biliyorum, ancak bunu ailemle paylaşmadım çünkü onları üzerdi. Beni çok seviyorlar. Lütfen bunu onlarla paylaşmayın.”
Bu, doktoru biraz şaşırttı. “Kendimi topladım. “Tabii ki söylediklerini dikkate alacağım.” Manu’yu dışarıda beklettikten sonra ailesini aradım ve benimle konuşmalarını istedim. Tüm görüşmeyi onlarla paylaştım” dedi Dr Kumar.
Doktor, böyle hassas bir konuda aileyi aynı fikirde bir araya getirmenin önemli olduğu için Manu’ya verdiği sözü tutamayacağını söyledi.
Dokuz ay sonra çift, onu görmek için geri döndü. Doktor onları hemen tanıdı ve Manu’nun sağlığını sordu. Ailenin yanıtı, “Doktor, sizinle tanıştıktan sonra Manu ile harika zaman geçirdik. Disneyland’ı ziyaret etmek istedi ve biz de onunla gittik. Onu bir ay önce kaybettik. Bugünün ziyareti, bize o en iyi sekiz ayı verdiğiniz için teşekkür etmek için.”
Doktor, böyle hassas bir konuda aileyi aynı fikirde bir araya getirmenin önemli olduğu için Manu’ya verdiği sözü tutamayacağını söyledi.