Satish Kaushik’in son sözleri: “Mujhe bacha lo, main marna nahin chahta” – Teknik direktör Santosh tarafından açıklanan yürek burkan ayrıntılar – Özel

benbilirim

Global Mod
Global Mod
Satish Kaushik’in son sözleri: “Mujhe bacha lo, main marna nahin chahta” – Teknik direktör Santosh tarafından açıklanan yürek burkan ayrıntılar – Özel | hint filmi haberleriSatish Kaushik’in ölümünün şoku henüz yerleşmedi. Bu olağanüstü oyuncu ve yönetmeni seven herkesin son günlerde yaşadığı ıstırap, inanılması gereken bir duygu. Bir cevheri kaybettik.
Ama kader neden çoğu zaman bu kadar acımasız? Kaushik’in Delhi’deki o uğursuz gecede nefesi kesilmeye başladığı andan son nefesini verdiği ana kadar yanında olan menajeri Santosh Rai ile konuştuktan sonra bu soru bizi daha da etkiledi. Peki, ortaya çıkan şey, Kaushik’in bildirildiği gibi asitlik yaşamadığıdır. Ayrıca yemek yedikten kısa bir süre sonra herhangi bir rahatsızlık hissetmedi.

İşte Santosh Rai ile yaptığımız sohbetin tamamı. Devamını oku…
8 Mart’ta Delhi’de o gece Satish ji ile birlikteydin…

Evet bendim.

Tam olarak ne oldu?
Akşam 20:30 gibi yemeğini bitirdi. 9 Mart sabah 8:50’de Mumbai’ye dönecektik. ‘Santos, hadi çabuk uyuyalım; Yakalamamız gereken bir sabah uçuşumuz var.” “Theek hai, Bay ji” dedim, yan odada uyumaya gittim.
Saat 11’de beni aradı. “Santosh gel Wi-Fi şifremi geri almanı istiyorum çünkü ‘Kaagaz 2’yi (Kaushik’in çekimleri biten yönetmeni) kurgu amaçlı görmek istiyorum. Filmi 11 yaşında izlemeye başladı: 30 PM ve odama geri döndüm.”
Saat 12:05’te adımı çok yüksek sesle söylemeye başladı. Koşarak geldim ve ona “Ne oldu efendim? Kyun chilla rahe ho? Neden beni aramadınız?” diye sordum. Bana “Dinle, nefes almakta zorlanıyorum. Lütfen beni bir doktora götür” dedi.
Hemen o ve ben arabaya gittik ve oturdu.

Sadece ikiniz mi vardınız?
Hayır, şoförü ve koruması da bizimleydi. Her zaman bir sürücünün günün 24 saati müsait olacağı bir düzenlemesi vardı.

Satiş Kaushik

Satish ji ile kaç yıldır birliktesiniz?
34 yıl

Arabada ne oldu?
Başlayıp biraz ilerledikçe göğüs ağrısı arttı ve “Jaldi chalo hastanesi” dedi.

Ve daha sonra?

Sonra başını omzuma koydu ve “Santosh, main marna nahin chahta, mujhe bacha lo” dedi. Hastaneye (Fortis Hastanesi) sekiz dakikada ulaştık çünkü yol boştu, belki de Holi yüzünden, ama tesise girdiğimizde bilinci kapalıydı.
Ayrıca arabada bana birkaç şey daha söyledi.

Hangileri?
Beni tuttu ve “Mujhe Vanshika ke liye jeena hai. Mujhe lagta hai main nahi bachunga. Shashi aur Vanshika ka khayyal rakhna” dedi.

Arabada herhangi bir noktada onun artık orada olmadığını hissettiniz mi?
Hayır yapmadım. Ama evet, cevap vermeyi bıraktı. Sonra sallamaya çalıştım ama hareket etmedi. Gittiğini hissetmedim çünkü onunla çalıştığım süre boyunca arabada birçok kez başını omzuma koydu ve uyuyakaldı.

Anupam Boney Satish

Hastanede ne oldu?
Büyük bir doktor ekibi görevlendirildi. Ama bir süre sonra çıkıp Satish ji’nin cevap vermediğini söylediler.

Kimi aradın?

O zaman saat 12:36 idi. Satish ji’nin kız kardeşinin çocuklarını aradım; Delhi’de kalıyorlar. Gece 01.00’de hastaneye ulaştılar.

Satishji’nin karısını ne zaman aradınız?
Onu 12:40’ta aradım.

Ona ne söyledin?
Ona durumunun ciddi olduğunu söyledim. “Lütfen böyle şeyler söyleme” dedi.

Ve daha sonra?
Sonra Satishji’nin Mumbai’deki kardeşlerinin çocuklarını aradım ve onlara her şeyi anlattım. Aileleri Satish ji’nin evine sabah 2:30’da ulaştı. Görünüşe göre Satish ji’nin karısına haber vermişler.
Ayrıca Anupam Kher ji’yi aradım. Satish ji bana, onun için bir şey olursa veya bir şeye ihtiyaç duyulursa önce Anupam ji ve Anil Kapoor ji’yi aramam gerektiğini söylerdi. Anupam ji’ye yaptığım arama cevapsız kaldı. Belli ki derin bir uykuda olmalıydı. Bu yüzden çalışanına haber verdim ve ona yine de Anupam ji’yi bilgilendirmesini söyledim. Ve Anupam ji kısa süre sonra geri aradı.
Anupam ji ve Boney Kapoor ji, Satish ji’nin evine koştu ve birkaç dakika içinde oradaydılar. Ertesi güne kadar kaldılar. Hem Anupam hem de Boney, Satish ji’ye çok ama çok yakındı.

Anıl Anupam Boney

Daha sonra Satish ji’nin karısıyla telefonda konuştunuz mu?
Yaklaşık 15-20 kez. Birçok sorusu vardı ve son derece kafası karışmış ve paramparça olmuştu.

Satish ji’nin kalp rahatsızlığı var mıydı?
HAYIR. Astım, yüksek tansiyon ve şeker hastasıydı. Ancak astımı akut değildi.
Satish ji’nin Vanshika’nın büyümesini ve onun evliliğini görmek istediğini burada söylemeliyim. Baba ve kızı birbirine çok yakındı. Vanshika, cenazesi Mumbai’ye götürüldüğünde çok ağladı. Şimdi sessiz ve tek kelime etmiyor. Satish ji’nin karısı sürekli ağlıyor. Evlerinde onu sakinleştirmeye çalışan birçok arkadaş ve akraba var ama o ağlamasını durduramıyor.

Satish Shashi Vanshika

Satish ji neden Delhi’ye gitmişti?
Holi’yi Delhi’deki arkadaşlarıyla kutlamak istedi. Son 15 günde çok seyahat etmişti – Guwahati, Jodhpur, Delhi. Bu onun spor salonuna gidememesine ve hatta yeterince uyuyamamasına neden oldu.
Bu, ailelerindeki ikinci korkunç trajedi. Satish ji ve Shashi ji, oğulları Shanoo’yu henüz 5 veya 6 yaşındayken kaybetti. Vanshika o zamanlar henüz doğmamıştı.

Shanoo’ya ne olmuştu?
Sanırım biraz hızlı su içti ve nefes borusuna indi. boğuldu. Shanoo ke baahut saal baad, Vanshika hui ödedi; babası Satish ji’yi her saat görüntülü arardı. Ve şimdi bu… Dekho kya se kya ho gaya.