“Sen önce Arjun’sun, sonra Arjun Tendulkar’sın; dünyanın en iyi kriketçilerinden biri olacak’: Yograj Singh | kriket haberleri

benbilirim

Global Mod
Global Mod
“Sen önce Arjun’sun, sonra Arjun Tendulkar’sın; dünyanın en iyi kriketçilerinden biri olacak’: Yograj Singh | kriket haberleriYENİ DELHİ: Eski Hint kriket oyuncusu, koç ve aktör Yograj Singh, İngiltere turnesi öncesinde çantalarını toplamakla ve toplantı güzergahlarını hazırlamakla meşguldü. Telefonu çalıyor. Çağrı, Hindistan’dan eski bir çok yönlü oyuncu olan oğlu Yuvraj’dan geldi.
‘Haan Yuvi, bol, Mai apna bag pack kar riha horoz (Evet Yuvi, söyle bana. Bavullarımı topluyorum). Yuvraj, “Baba, Sachin paaji seni arayacak. Seninle oğlu hakkında konuşacak. Lütfen ona yardım et, dedi Yuvraj.
Yuvraj aradıktan birkaç dakika sonra Sachin, Tendulkar’ı aradı ve Yograj’ı selamladı. Tendulkar, oğlu Arjun’u birkaç gün önceden eğitip eğitemeyeceğini sordu. Ranji Ödülü.
Yograj İngiltere’ye uçmak zorunda kaldı ama 20 günü vardı. Kendisi de eski bir Hintli kriket oyuncusu olan ve 1980 ile 1981 yılları arasında Hindistan için 1 Test ve 6 ODI oynamış olan Yograj, kabul etti ve Sachin’den Arjun’u Chandigarh’daki DAV College sahasına onunla buluşması için göndermesini istedi.
Bu sezon Ranji Trophy’de Goa için oynayan Arjun, Yograj ile tanıştı.

İsimsiz-3

Yograj, Arjun ile uzun bir konuşma yaptı ve ardından eski Hintli kriket oyuncusu bir şey söyledi ve günü kapattı.
Sachin Tendulkar adlı bir efsanenin oğlu olduğunu unut. Senin kendi kimliğin var. Sadece yarın gel ve eğitime başla. Yograj, Arjun’a “Seni 15 gün eğiteceğim” dedi.
Arjun geri döndü, ekipmanlarını aldı ve ertesi gün stadyuma geldi. Yograj zaten onu bekliyordu.
“Arjun geldiğinde 10 tur stadyumun etrafında koşmasını istedim. İyi koştu. Sonra filelere atmasını istedim. Sorun bowling oynarken sol kolunun kulağına çok yakın olmasıydı. Önce ben düzelttim. Çabuk öğrendi. Bunu çok çabuk öğrendi. İyi bowlinge başladı,” dedi Yograj, TimesofIndia.com’a İngiltere’den verdiği bir röportajda.

İsimsiz-4

“Onu eğittim çünkü Yuvi ve Sachin bana sordu. Ben de Sachin’e hayır demek istemedim. O sadece oğlu için endişeleniyordu,” diye devam etti Yograj.
Şimdi Arjun’un kontrol etmesi gereken bir kutusu daha vardı: vuruşta.
Sahada zorlu bir görev yöneticisi olarak tanınan Yograj, Arjun’dan adım atmasını istedi. Yograj, birkaç bowling oyuncusunu Arjun’a bowling oynaması için görevlendirdi ve 23 yaşındaki parkın her yerinde topa vurdu. Ayrıca bir çift altılı seslendiriyor.
Yograj etkilendi ama Arjun’u övmedi. Temelde ‘babanın gölgesinden çık’ dedi. Sıkı çalışırsan, dünyanın çok yönlü en iyisi olursun.”
“Oğlan çok yetenekli. Mumbai kriket takımından ayrılması Mumbai için büyük bir kayıp. Yakında bunu anlayacaklar. Yeteneğini keşfetmediler. Bu adamı Sachin ve Yuvi beni istediği için eğittim. Sachin oğlu için endişeleniyor.” “Oğlunun yetenekli olduğunu biliyor, bu yüzden onunla ilgilenilmesini istiyor. Sahaya girdiğimde, her bowling oyuncusuna Arjun’a Sachin’in oğluymuş gibi davranmayı bırakmasını ve ona hızlı bir şekilde bowling atmasını ve ona karşı en iyi dönüşü yapmasını söyledim.” TimesofIndia.com’a söyledi.

İsimsiz-5

“O çok yönlü biri. O zaman ekipler onu neden yere indirdi? Yuvraj gibi çok yönlü sağlam biri. Yuvi ve Arjun arasında pek çok benzerlik görüyorum. Çok ileri gidecek. Bir gün çok ileri gidecek.” “Dünya, Sachin’in adını hatırladığı gibi onun adını da hatırlayacak. 64 yaşındaki Arjun, dünyanın en yıkıcı topa vuran oyuncusu olacak” dedi.
‘MAI KHELEGA’ – ARJUN YOGRAJ GENÇ BİR SACHIN’İ HATIRLADIĞINDA
Tendulkar, 1989’da Sialkot’taki ilk serisi sırasında Waqar Younis’in bir fedaisi tarafından burnuna vuruldu. 16 yaşındaki oyuncu, sakatlığına rağmen korkusuzca yoluna devam etti. Vurulduktan sonra “ana khelega” sözleri kriket folklorunun bir parçası haline geldi.
Arjun, Yograj altında antrenman yaparken benzer bir olay yaşandı ve 64 yaşındaki eski kriket oyuncusu gence sarıldı.
“Arjun sahadaydı ve bir çocuktan doğrudan bir atış çenesine çarptı. Neredeyse kanıyordu. Yüzüne baktım ve üzerine biraz buz koy yarın gel dedim. Buz getirdi ve ‘mai khelega’ dedi. Bana hatırlattı Sachin, Waqar’ın fedaisi tarafından vurulduğunda Arjun’a sarıldım ve hayır doktora gidelim dedim Yüzünde çok fazla şişlik vardı Ama ertesi gün antrenmana geldi, kararlılığını sevdim,” diye hatırladı Yograj.

İsimsiz-2

“Ona dedim ki, Arjun, duniya se alag chalna padta hai, tabhi aage badhte hain aur tabhi sabb yaad rakhte hain (Arjun, kendi yolumuzda yürümeliyiz. Ancak o zaman başarılı olacaksın ve herkes tarafından hatırlanacaksın)” dedi.
“TIPKI YUVI GİBİSİN”
Yuvraj Singh, hiç şüphesiz kriket dünyasının şimdiye kadar ürettiği en iyi çok yönlü oyunculardan biriydi. Sol kol bowlinginde çok yönlü bir oyuncu olan Yuvraj, Hindistan’ın iki Dünya Kupası zaferinde – 2007 ICC T20 Dünya Kupası ve 2011 ICC Dünya Kupası – hayati bir rol oynadı.Ünlü vuruşları arasında, en iyi 6 topun 6’sını altıda vurmasıyla tanınır. 2007 T20 Dünya Kupası sırasında bir Stuart Broad.
2011 Dünya Kupası’nda turnuvanın adamı olan Yuvraj, 2000 ile 2017 yılları arasında Hindistan için 40 Test, 304 ODI ve 58 T20I oynadı ve 11.778 uluslararası koşu yaptı.
Yograj, Arjun’dan 15 dakikada 20 mermi atmasını istediğinde genç sert bir darbe vurdu. Doğru uzunlukları seçti, havadan ve çatıdan şutların yanı sıra pull şutları da oynadı.
“Arjun bana Yuvi’yi hatırlattı. Arjun bir atıcıdan çok bir topa vuran oyuncu. Müthiş bir vurucu. Yuvi hep aynı şekilde vurur. Zamanla, bir büyükbaba ve torun ilişkisini paylaşmaya başladık. Bunu yapabildiğim için gerçekten mutluyum. onun için bir şey (Arjun),’ dedi Yograj.
Sabah erken kalkmak, uzun süre bowling oynamak ve yüzlerce sahayla karşılaşmak Arjun’un günlük antrenman rejiminin bir parçasıydı. Yograj, Arjun’un kesinlikle takip etmesi gereken şeylerin bir listesini yapmıştı.
Uygulama seanslarından sonra Yograj, Arjun’a kendisiyle görüntülü görüşme yapması ve günlük aktiviteleri hakkında konuşması talimatını verdi.
Yograj, “Bir gün aramama cevap vermedi. Mesajlarla onu azarladım. Odaklanmasını istedim. Hepsi bu,” dedi.
SACHIN’DEN ‘SIKI’ BİR YOGRAJ ÇAĞRISI
Yograj, genci eğitmek için 15 günü olduğunu biliyordu ve İngiltere’ye gitmeden önce elinden gelen her şeyi yapmak istedi. Sachin, birkaç gün sonra oğlunu ve ilerleyişini sormak için Yograj’ı aradı.
“Sachin’e ‘Arjun ko iski maa se dur rakhna’ (Arjun’u annesinden uzak tutun) diye bir şey söyledim. Hiçbir anne çocuğunun yaralı, şiş veya kanayan olduğunu görmek istemez. Sachin’e Arjun’un odaklanmasını istediğimi söyledim ve ne yapmaya devam ettim Sachin’e oğlunuzun yetenekli olduğunu ve Mumbai’nin bu yeteneği kaybettiğini söyledim,” dedi Yograj TimesofIndia.com’a.
“Arjun dünyanın en iyi kriket oyuncularından biri olacak. Arjun’u Sachin için yapmak istiyorum. Arjun, Yuvi kadar korkusuz olacak. Arjun, babasının gölgesinden çıkmak zorundaydı. Ona söyledim – önce sen Arjun’sun, sonra Arjun Tendulkar ve Sakhin’in oğlu.”
BABA GİBİ, OĞUL GİBİ: ÇIKIŞTA ETERNAL
Arjun birinci sınıf çıkışına hazırdı. Ayrılmadan önce Yograj ile konuştu. Yograj, “Arjun, git ve kendini ifade et” dedi.
Goa için oynayan Arjun, Rajasthan’a karşı birinci sınıf ilk maçında bir yüzyılı geride bıraktı. Başarı, o zamanlar 15 olan Sachin’in Wankhede Stadyumu’nda Gujarat’a karşı yenilmemiş bir 100’lük skorla birinci sınıf yolculuğuna başlamasından tam 34 yıl sonra geldi.
7 numarada vuruş yapan Arjun, ikisi altılı ve 16 dörtlü olmak üzere 207 teslimattan 120’yi vurdu. Sezon başında daha fazla fırsat aramak için Mumbai’den Goa’ya taşınmıştı.
“Arjun son derece mutluydu. Neredeyse ağlayacaktı. Onun için son derece mutluydum. Ama ona kesinlikle söyledim, sadece bir sonraki maça odaklan. Bir kilometre taşına bağlı kalma, gelecekte çok olacak. Sachin ve Arjun’un performansından sonra Yuvi de beni aradı. Onlara bekleyip bu çocuğu izlemelerini ve onun Arjun olmasına izin vermelerini söyledim,” Yograj reddetti.