Shark Tank India 2: Namita Thapar, ikinci hamilelikteki 2 IVF başarısızlığından bahsediyor; diyor ki: ‘Mucizevi bir şekilde doğal yoldan hamile kaldı

benbilirim

Global Mod
Global Mod
Shark Tank India 2: Namita Thapar, ikinci hamilelikteki 2 IVF başarısızlığından bahsediyor; diyor ki: ‘Mucizevi bir şekilde doğal yoldan hamile kaldım’Shark Tank India 2’nin son bölümünde Sharks, gösteriye gelip yeni iş fikirleriyle onları şaşırtacak yeni girişimciler için hazır. İlk girişimciler, Hindistan’daki tüm kadınlar için yeni bir yemek pişirme yöntemi olan ve aynı zamanda %50 gaz tasarrufu sağlayan yağlı ve susuz pişirme kaplarıyla gösteriye çıkıyor. Pişirme kabında, aynı KitchenAid’de Idli, Dosa, Helwa, Chapati ve benzerlerini yapabilirsiniz. Girişimciler Ravi Kumar Reddy ve Asha VM kendilerini tanıtıyor ve ürünlerinin özellikleri hakkında konuşuyorlar. Satış konuşmalarının sonunda Asha ve Ravi, 50 crore değerinde %2 öz sermaye için 1 Rs crore istiyor.
Shark Vineeta Singh, sunumlarına hayran kaldı ve etkilendi ve onlara geçmişlerini ve bu şirkete nasıl geldiklerini sordu. Ayrıca, 4 köpekbalığının tümü bir anlaşmayı reddediyor ve Vineeta Singh onlara% 10 öz sermaye için 50 lakh Rs ve% 12 faizle 50 lakh borç ve 5 Rs değerinde bir anlaşma teklif ediyor. Ravi ve Asha, anlaşmasını kabul eder ve Hindistan’ın daha iyi yemek yapması için güçlerini birleştirir.

İkinci girişimciler sahneye çıkar ve sunumlarını Sharks’a sunar. Girişimciler Vikram Rajput, Sohan Sahu ve Chandan Prasad, kısırlık ve bunun toplumda nasıl bir tabu haline geldiği ve kimsenin bundan açıkça bahsetmediği hakkında konuşuyor. Satış konuşmalarında, bu kısır çiftlerin hastaneye gitmeden evde bu testi deneyebilecekleri IUI ev kitlerini açıklayan bir hikaye paylaşıyorlar. Rs 50 crore değerinde% 1 özkaynakta Rs 50 lakh istiyorlar.
Onların sunumunu dinledikten sonra Namita, ikinci kez nasıl hamile kalamadığına dair hikayesini paylaştı. “Benim durumumda 28 yaşındayken hamile kalmak istedim ve 2 ay içinde hamile kaldım ve ardından normal bir hamilelik geçirdim, 3-4 yıl denedim ve hamile kalamadım. 2 kısırlık tedavisi ve bu 25 enjeksiyondan ve yaşadığım duygusal ve fiziksel acıdan geçtim. Bacaklarınızı dik tutmak, bacak bacak üstüne atmak gibi tabu şeyler bile ve benim zaten çocuklarım var ama çocuğu olmayan ebeveynleri bir düşünün. İki denemeden sonra vazgeçtim ve bir çocukla mutlu olduğumu söyledim. Ama sonra bir mucize oldu ve doğal yollarla hamile kaldım. Görünüşe göre hatıra bende kaldı ve 10 yıl boyunca bunu topluluk önünde, hatta YouTube kanalımda bile konuşamadım. Konuşamıyordum çünkü konuşmak tabuydu, yara izi ama 6 ay önce doktorla kısırlık hakkında konuştum ve bunu ortaya çıkarabilir miyim diye bütün gece uyumadım. İnsanlar beni destekledi ve bunun özel olduğunu söylediler ve neden bunun hakkında konuşmak istiyorsun? Ama sonra kalbimi dinledim ve ilk kez bundan bahsettim ve kitabımda belirli bir şey hakkında yazdım.

4 köpekbalığı, Namita’yı bu konuda konuştuğu ve ayrıca insanlara bunu bildirdiği için övüyor. Girişimciler hikayelerini ve işlerine nasıl başladıklarını anlatıyor. Ayrıca ürünlerinin bir demosunu da veriyorlar. Namita ve Vineeta onlara ayrı ayrı teklif verirken, diğer 3 köpekbalığı kafası karışmış doğaları nedeniyle teklif vermeyi reddediyor.

Vineeta, 30 Rs değerleme ile 1.67 öz sermaye için 50 lakh Rs teklif ediyor. Dahası, Namita bile %1 öz sermaye için 20 Rs ve 20 Rs değerleme ile %10 özkaynak için 30 lakh Rs borç olan bir anlaşma teklif ediyor.

Girişimci her iki teklifi de bir süre düşünür, sonra geri döner ve Namita ile anlaşmayı imzalar. Gösterinin son girişimcisi, Sihler için kişisel bakım ürünleri almak ve onlar için kaliteli sarıklar yapmaktı. Girişimci kada, sarık ve bakımlı sakalın nasıl kimlikleri olduğunu anlatıyor. Sihlerin cilde zararlı saç ürünleri ve spreyleri nasıl kullandıklarını tartışıyorlar. Ürünlerini ve nasıl alkol ve sakız içermeyen ürünlere sahip olduklarını tanıtırlar. Chiranjeevi Singh ve Ashwath Poojari ayrıca Rs 10 crore değerinde% 5 öz sermaye için 50 lakh Rs istiyorlar.

Sih girişimciyi dinledikten sonra Anupam, Mittal’a Sihlere nasıl borçlu olduğunu anlatır. “Babam ticarete başladığında Sihlerin yardımıyla başladı, ben de sarık satarak büyüdüm. İkincisi, karım Chandigarh’lı ve o da bir Pencaplı. Bu yüzden zorlukları ve bize anlattığın her şeyi biliyorum.”

Anupam, Vineeta ve Namita şu anda yatırıma uygun olmadığını ve bu nedenle satışlarının% 1’e bile ulaşmadığını söylüyorlar, ancak Peyush Bansal 2,5 Rs değerinde% 20 özkaynak için 50 lakh Rs veren şartlı bir teklif yapıyor. Aman, Peyuş teklif yapmasaydı belki teklif edebilirdi ama artık yok diyor.

Peyush, Chiranjeev’in karşı koymaya çalışmasının ardından karşı teklifler verir. Peyush, teklifini% 10 öz sermaye için 50 lakh Rs olarak değiştirdi, ancak aynı değerlemede Rs 5 crore olan 75 lakh Rs daha artırma şartıyla. Bu anlaşmayı aldıktan sonra Chiranjeev, Peyush’un son anlaşmasını kabul eder ve imzalar.