Shark Tank India 2: Shoe marka sürahi şirketten ayrılır, Peyush ve Vineeta’nın teklifini reddeder; diyor ki: ‘Hayatıma öncelik vermek ve çalışmayı öğ

benbilirim

Global Mod
Global Mod
Shark Tank India 2: Shoe marka sürahi şirketten ayrılır, Peyush ve Vineeta’nın teklifini reddeder; diyor ki: ‘Hayatıma öncelik vermek ve çalışmayı öğrenmek istiyorum’Shark Tank India 2’nin son bölümü, günün ilk atıcısı Himanshu Adlakha ve Nikita Adlakha ile başlıyor. Evde kullanılabilecek bir dizi güzellik ürünü yaratan markalarını sergiliyorlar.
Ürünlerini Çin pazarından ithal edip yeniden markalaştırıp satıyorlar. % 4 öz sermaye ile 1 Rs istiyorlar (değerleme 25 Rs).

Anupam Mital, çifte nasıl tanıştıklarını ve nasıl anlaştıklarını sorar. Himanshu, bir arabulucu aracılığıyla tanıştıklarını ve fotoğrafını beğendiğini söyler. Nikita, Himanshu’nun ayarlanmış bir set aracılığıyla tanıştığı ilk kişi olduğunu ve ailesinin ona bunu deneyimlemesini söylediğini söyler. “Düzenlenmiş bir görüşme sırasında ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yoktu ve tanıştıktan sonra evlenmeye karar verdik.”
Köpekbalıkları, hikayelerini duymaktan heyecan duyuyor. Namita, ürünler ithal olduğu için güven eksikliği olduğunu ve ürünleri hileli bulduğunu söylüyor. Anlaşmadan çıktı.

Anupam başlangıçta modelin konseptini anlamadığından bahseder. Aman Gupta atıcıya kendisinin de bir marka olduğu için teklif veremeyeceğini ve rekabetçi bir iş yapacağını söyler ancak onlara şans diler.

İş modeli hakkında daha iyi bir fikir edindikten sonra bir teklifte bulunur ve Vineeta Singh onunla anlaşma yapmak ister. Sürahi, Anupam ve Vineeta’nın anlaşmasını kabul ediyor: %10 öz sermaye için 1 cr (değerleme Rs 10 cr)

Bir sonraki atıcı, markasını nefes alabilen elyaflardan yapılmış bir dizi süper rahat ayakkabı ile sunan Ganesh Balakrishnan. Vineeta markayı öğrendiğinde heyecanlı görünüyor.

Ganesh, iş modelinden ve nasıl kapatılmak üzere olduğundan bahsediyor. Ayrıca melek yatırımcılarının %33’ünün artık yatırım yapmak istemediğini söylüyor. Ürünlerini uluslararası pazarda satmak istiyor. Tüm Köpekbalıkları buna karşı tavsiyede bulunur.

Ganesh, işini yürütmek için elinden gelenin en iyisini nasıl yaptığından bahsettiğinde duygulanıyor. Anupam, kişisel hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Sürahi, evli olduğunu ve evin onun geliriyle çalıştığını ve 10 yaşında bir kızı olduğunu söyler.

Ganesh, arada başka bir iş aramayı düşündüğünü de paylaştı. Aman, “İş bulmakta ayıp yok. İşlerim yürümezken bir işe girdim, para biriktirdim ve yeni bir iş kurdum.”

Anupam, Ganesh’in kişisel hikayesi nedeniyle ona bir iş teklif eder ve ona destek almasını söyler. Ganesh işin temellerini yeniden öğrendiğinde yatırım yapmaya hazır olduğunu da paylaşıyor. Bir girişimcinin temel görevinin hayatta kalmak olduğunu söylüyor. “Bu platform bunun için değil. Ama ayağa kalkmak istersen sana bir iş teklifim var. Hazır olduğunuzda, bir D2C markasına yatırım yapmaktan mutluluk duyarım.”

Peyush ve Vineeta ortaklaşa %33,3 öz sermaye için 75 lakh Rs teklif ediyor (değerleme Rs 2,25 cr).

Ganesh bir an düşünür, geri döner ve teklifi reddeder. “Çok teşekkür ederim. Çok düşündüm. Sanırım hayatımdaki önceliklerimi yeniden gözden geçirmem gerekiyor. Sanırım D2C markasıyla çalışıp birkaç yıl öğrenip geri döneceğim” diyor. Gözleri doluyor ve “Bu bakış açısının inşa edilmesi gerekiyor. Yeniden değerlendirme bugüne kadar net değildi ama hepinizle konuştuktan sonra düşündüğümden çok uzakta olduğumu fark ettim. Aman onu alkışlıyor ve diyor ki: Televizyona çıkıp bunu söylemek çok önemli.

Günün üçüncü atıcıları organik dumanlar satan Nitin Chhabra, Piyush Chhabra ve Gaurav Chhabra oldu. Aman, Anupam ve Peyush kardeşlerden etkilenirler ve atış tarzlarına yürekten gülerler. Anupam ve Aman da sahadan sonra takılmalarını ister.

Anupam, zararlı olmadığını iddia ettikleri ürünlerine katılmıyor. Diyor ki: “Yakılan ve teneffüs edilen her şey zararlıdır. O yüzden ürününüzü zararsız diyerek satmayın.” “Zararsız olduğu bilimsel olarak kanıtlanana kadar böyle bir ürüne yatırım yapmayacağım” diyerek anlaşmadan geri adım atıyor. Diğer Köpekbalıkları da onlara teklif vermiyor ve iyi satışlar yaptıkları için işlerini büyütmeye devam etmelerini istiyor.