Tamamı kadınlardan oluşan 3 PAC taburu daha almak için YUKARI; Lucknow, Gorakhpur & Budaun’da 3 işlevsel: CM Yogi Adityanath | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: Başbakan Yogi Adityanath Cumartesi günü eyalette tamamı kadınlardan oluşan üç İl Silahlı Polis Teşkilatı (PAC) taburunun daha kurulduğunu duyurdu. Ayrıca Şamlı ve Bijnor’da iki yeni tabur kurulacak. 75. kuruluş gününde konuşuyor. PAC Mahanagar’da başbakan, Mirzapur, Jalaun ve Jalaun’da tamamı kadınlardan oluşan üç tabur kurma sürecinin sürdüğünü söyledi. balrampur. Bununla birlikte, Lucknow’da halihazırda üç tabur aktif durumda. gorakhpur ve Budaun.
“Her kuvvet cesaretiyle tanınır ve Uttar Pradesh PAC’ın Jawan’ları cesaretlerini 2001 Savaşı sırasında gösterdiler. parlamento Ayodhya’da Ramjanam Bhoomi’ye yapılan 2005 saldırısının yanı sıra saldırı. PAC, yalnızca UP’de değil, birkaç eyalette de iç güvenlik sorunlarını çözmek için gayretle çalıştı” dedi. Bunun dışında, Devlet Afet Yardım Gücü (SDRF) için 1029, Lucknow Metro güvenliği için 433 ve Noida Metrosu için 381 görev onaylandı.
Yogi, son beş buçuk yılda eyalet polisine şeffaf bir şekilde 1.60 bin polis alımı yapıldığını, onlara kaliteli eğitim verildiğini ve eğitim kapasitesinin de iki katına çıkarıldığını söyledi.
Hükümet, feshedilmiş 46 şirketi yeniden canlandırdı ve İl Silahlı Polis Teşkilatı’na (PAC) 41.000’den fazla personel atadı. Bununla birlikte, devletin artık PAC’a ait 273 şirketi var.
Gücü desteklemek için çevrilmemiş taş bırakmayan UP hükümeti, 17 PAC acil durum müdahale şirketi için sürat teknesi ve ekipman satın almak için Devlet Afet Müdahale Fonu’ndan fon onayladı.
UP 112’de toplam 1231 PAC personeli pilot sürücü olarak görevlendirildi.
“Öte yandan, en az 645 müfreze komutanı trafik alt müfettişi olarak eğitilirken, 75 müfreze komutanı ve 301 emniyet müdürü trafik eğitimi almış ve daha sonra jandarmada trafiği yönetmek üzere sivil polis tarafından görevlendirilecek. dedi CM.
Başbakan, PAC çenelerinin mahkemelerin ve diğer kurumların güvenliği için yeni kurulan bir kanat olan SSF’ye delegasyon için gönderildiğini de sözlerine ekledi.
Cezaevi güvenliği için 997 PAC personeli de farklı cezaevlerine görevlendirilmiştir.
“PAC’yi güçlendirmek için her türlü çaba gösteriliyor, böylece önümüzdeki zorluklarla başa çıkabiliyor. Çevenlere modern tüfekler ve kurşun geçirmez miğferler verildi’ dedi.