UP hükümeti ile görüşmeleri başarısız olurken, güç personeli arasındaki huzursuzluk devam ediyor | Haberler

EnguLizyoN

New member


ŞANS: İki ülke arasındaki görüşmelerde eyalet çapındaki elektrik grevinde bir gelişme olmadı. enerji bakanı AK Sharma Ve Vidyut Karmachari Sanyukt Sangharsh Samiti (VKSSS) Cumartesi akşamı belirsizliğini korudu.
Olsa bile VKSSS organizatörü Shailendra Dubey ve diğer üyeler akşam Sharma’nın daveti üzerine görüşmeler yapmak üzere evine vardıklarında, UPPCL, ESMA kapsamında Dubey de dahil olmak üzere 22 grev yapan mühendise karşı FIR davası açtı. Daha sonra meydan okuyan Dubey, tutuklansa bile grevin devam edeceğini söyledi.

#Lucknow’daki Singar Nagar’da #kanpur otoyolunda #karartma nedeniyle insanlar toplanıyor. #UPPowerOutage https://t.co/Ec9zgitgxz

– TOI Lucknow Haberleri (@TOILucknow) 1679163901000
Halkın sabrı da Cumartesi akşamı Prayagraj ve Lucknow’un birçok yerinde uzun süreli elektrik kesintilerinin ardından sokaklara döküldüğü için taştı. Lucknow’da, Singarnagar sakinleri Lucknow-Kanpur Yolu’nu kapatırken, Prayagraj’ın Kotha Parcha bölgesinde yollar kapatıldı.

#UttarPradesh | Öfkeli yerel halk, elektrik kesintisi nedeniyle #Prayagraj’da yolu kapattı. https://t.co/A1RJnwFwYc

– TOI Lucknow Haberleri (@TOILucknow) 1679166264000
Günün erken saatlerinde Sharma, grevdeki elektrik departmanı çalışanlarını işe devam etmeleri veya işlerini kaybetmeleri konusunda uyardı. 1.332 sözleşmeli işçinin işten çıkarıldığını söyledi ve hizmete dönmemeleri halinde 1.000 kişiye daha karşı işlem yapılacağı konusunda uyardı.
Cumartesi sabahı Sharma, Başbakan Yogi Adityanath ile bir araya geldi ve ona grevden sonra hakim olan güç durumu hakkında bilgi verdi.
Cumartesi gecesi, 13.856 MW’lık toplam talebin %17’sini oluşturan 2.392 megavatlık (MW) elektrik üretimi, Obra santralinin 1.000 MW’ı, Anpara santralinin 1.130 MW’ı ve Parichha’nın 210 MW’ının kapatılması nedeniyle kullanılamadı. grevden sonra bitki. Harduaganj elektrik santralinin de grevi desteklemek için kapatılması planlandı.
Cumartesi günü saat 18.00 itibariyle, eyaletteki yaklaşık 13 bin haneyi etkileyen kentsel veya yarı kentsel alanlarda 506 besleyicinin kapatıldığı bildirildi. Kırsal alanlar için kesin rakamlar mevcut değildi, ancak resmi kaynaklar bunun kentsel alanların iki katı olduğunu iddia etti.
Bakan, eyaletteki elektrik arzını normalleştirmeye yönelik düzenlemeler yapmak için alternatif önlemler alındığını iddia etti. “Grev nedeniyle birkaç elektrik üretim ünitesi kapatıldı, ancak eyalette elektrik sıkıntısı yok. Sendika VKSSS tarafından çağrılan grev başarısız oldu” dedi Sharma.
Enerji bakanı, sözleşmeli işçileri greve katılmak yerine ailelerini düşünmeye ve işe dönmeye çağırdı. “Fazla iş yok. Sözleşmeli personeli işten çıkarmaktan çekinmeyeceğiz. Hükümet, dış kaynak şirketlerinden eyalet çapındaki ITI’lerden yeni uygun adayların bir listesini hazırlamalarını istedi – mühendislerin enerji santrallerinde çalışmaya devam etmemesi durumunda onları işe alacağız” diye ekledi Sharma.
VKSSS danışmanı Shailendra Dubey, “İşten çıkarılan işçiler işe iade edilmezse 72 saatimizi süresiz olarak uzatacağız. Elektrik tüketicilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, ancak onları grev hakkında bir ay önce bilgilendirdiğimiz ve henüz herhangi bir alternatif düzenleme yapmadığımız için bu hükümetin hatası.”