VİDEO: Yamaç paraşütü iki saat boyunca ağaçların tepesinde asılı kaldı, itfaiye ekipleri onu indirdi

EnguLizyoN

New member
Planlanmamış bir “iniş”, yamaç paraşütçünün uçuşunu Cumartesi günü akşam saat 7:30 civarında Přerovsk'taki Milenov yakınlarında sona erdirdi.


“Taçlarında iki ağacın arasına sıkışıp kaldı ve aralarında asılı kaldı. Telsiz sayesinde bir arkadaşıyla temasa geçti ve arkadaşı hızla yardım çağırdı ve itfaiyeciler onu erişilemeyen arazide daha kolay bulabildi” dedi bölgesel itfaiye sözcüsü Lucie Balážová.


“Daha sonra gerekli tüm ekipmanı sahaya getirdiler ve Přerov ve Olomouc istasyonlarından itfaiyeciler-tırmanıcılar ağaca tırmanma basamaklarını kullanarak oraya tırmandılar. Halat teknikleri ve vinç kullanarak onu akşam saat 9.30 civarında, hava kararmadan hemen önce madene götürdüler.” diye ekledi ve karanlıkta kurtarma operasyonunun çok daha zor olacağını ekledi.


Bir kadın, yayınlanan videoda da görüldüğü üzere, hava trafik kazası olarak sınıflandırılan olaydan yara almadan kurtuldu ve sonunda yüzünde bir gülümseme oluştu.


“Pazar sabahı olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık yirmi metre yükseklikte dallara takılı kalan yamaç paraşütünün kanadını kaldırdı. Yine ipler ve basamaklar kullanarak ona ulaştılar” diye açıkladı Balážová.