Bu dünya dışı bir sinyal değil. Bu sadece bir test.

PiKe

New member
1997 yapımı Contact filminde Jodie Foster, uzaydan gelen uzaylı bir radyo sinyali keşfeden astronom Ellie Arroway’i canlandırıyor. Son olarak, kurgusal Dr. Arroway, ölü babası biçimindeki uzaylı varlığıyla iletişim kurmak için hiperuzayda bir yolculuğa çıkar.

Şimdi Bayan Foster olma sırası sizde.

Gökbilimcilerin bir gün gerçekleşmesini umdukları bir olay için kısmen gezegenler arası performans sanatı ve kısmen kostümlü prova olan bir eylemde, Mars’tan şifreli bir radyo mesajı Çarşamba günü Dünya’daki radyo teleskoplarına ping atacak.

Ama bu sadece bir test olacak.

California, Mountain View’deki SETI Enstitüsünden gökbilimcilere göre bu sinyalin alınması, olayı organize eden ve dünya çapında bir deşifre etme ve şifre çözme oyununu tetiklemeyi amaçlıyor ve esas olarak Dünya dışı zekanın kanıtlarını aramaya adanmış. yıldızlararası radyo sinyallerinin şekli. Herkes, bunların ne anlama geldiğine dair yorumlar, tahminler ve haftalık atölyeler içeren bir web sitesi olan A Sign in Space’e katılabilir.

Yarım asırlık endişeyle dinleyen radyo astronomları, diğer uygarlıklar tarafından kasıtlı veya kazara gönderilen dünya dışı sinyalleri hiç duymadılar. Ancak Samanyolu’nda yaşam aramak için sadece yaklaşık 200 milyar yıldız kaldığını söylüyorlar.


Çarşamba günkü testte kullanılan mesaj, bir medya sanatçısı ve aynı zamanda bir amatör radyo operatörü olan eski çağdaş dansçı Daniela de Paulis liderliğindeki bir ekip tarafından tasarlandı. SETI Enstitüsü’nde ve Green Bank, Batı Virginia’daki Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi’nin dev bir antenine ev sahipliği yapan Green Bank Gözlemevi’nde ikamet eden Sanatçıdır. Bayan de Paulis’in işi uzay odaklı ve o şifreyi çözene kadar mesajının ne dediğini kimse bilemeyecek.

Eğer yapabilirsen.

1974’te SETI’nin babası Frank Drake, artık kullanılmayan Arecibo radyo anteni tarafından uzaya yayınlanacak bir mesaj tasarladı. 1.679 sıfır ve birden oluşuyordu. Sıralar ve sütunlar halinde düzenlenmiş, sonuç bir çöp figürün, bir DNA sarmalının, sayıların ve daha fazlasının görüntüleriydi. Hiçbiri Dr. Drake’in Cornell Üniversitesi’ndeki meslektaşları, dünya dışı yaşamın ünlü müjdecisi Carl Sagan da dahil olmak üzere, onu tamamen deşifre edebildiler.

Çarşamba günkü etkinlik, Avrupa Uzay Ajansı tarafından Mars üzerinde işletilen robotik bir kaşif olan ExoMars Trace Gas Orbiter ile başlıyor. Uzay aracı şifreli mesajı Doğu Saati ile 15:00’te gönderecek. On beş dakika sonra, sinyal Dünya’ya ulaşacak ve orada üç teleskop dinleyecek: SETI Enstitüsü’nün Kuzey Kaliforniya’daki Allen Teleskop Dizisi; Batı Virginia’daki Robert C. Byrd Green Bank Teleskobu; ve İtalya, Bologna yakınlarındaki Medicina Radyo Astronomi İstasyonu.

Her gözlemevindeki ekipler sinyali işleyecek ve ardından deneyin web sitesinde yayınlayacak. Ve sonra tüm dünyalılar buna sahip olabilir.

SETI Enstitüsü’nden bir basın açıklamasında Bayan de Paulis, “Tarih boyunca, insanlık güçlü ve dönüştürücü fenomenlerin anlamını aradı” dedi. “Dünya dışı bir medeniyetten bir mesaj almak, tüm insanlık için son derece dönüştürücü bir deneyim olacaktır.”


Bayan de Paulis’in Çarşamba günkü deneyinin bir o kadar da dönüştürücü olup olmadığını ileride göreceğiz. Ancak önümüzdeki günlerde bu dünyanın dışından gelen ya da olmayan şeylerle ilgili tek etkinlik bu olmayacak.

Son yıllarda Pentagon’un tanımlanamayan uçan cisim raporlarını araştırdığı ortaya çıktıktan sonra, NASA, hükümetin tanımlanamayan anormal fenomenler veya UAP’ler olarak adlandırmayı tercih ettiği şeylerin araştırılmasına bilimsel standartlar getirmek için bir komite atadı.

Uzay ajansı, şimdiye kadarki sonuçları tartışmak için 31 Mayıs’ta halka açık bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.

Bu dünyanın dışında bir hafta diliyorum.